Tον Γιάννη Στάνκογλου υποδέχτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο The 2Night Show της Δευτέρας (01/11). Ο γνωστός ηθοποιός ήταν γεμάτος αποκαλύψεις, μιλώντας για τα… άγρια νιάτα του, όπως τα χαρακτήρισε, ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη γειτονιά του, τον Περισσό όπου μεγάλωσε, αλλά εξομολογήθηκε και για το πώς μία ταινία, με τίτλο «Ο θανατοποινίτης» τον έκανε να ζήσει σε πτέρυγα φυλακών για τρεις μέρες και να αποκτήσει φιλίες με κατάδικους.

Ο αγαπημένος ηθοποιός γράφει αυτή την περίοδο μία νέα σελίδα στα επαγγελματικά του καθώς για πρώτη φορά πρόκειται να τον δούμε σε ρόλο σκηνοθέτη στο θέατρο, στο έργο Killer Joe.

Παραδέχεται πως είναι έτοιμος να «φάει ξύλο» από τους κριτικούς. «Γίνονται κακοί και δεν κριτικάρουν επί της ουσίας. Περιμένω ξύλο» δήλωσε.

Στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στις τρεις μέρες που βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο μίας ταινίας στην οποία έπαιξε, τον «Θανατοποινίτη».

«Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησαν από τον σκηνοθέτη Αντώνη Κόκκινο να παίξω στην ταινία τους και το έκανα με μεγάλη χαρά» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στα γυρίσματα μέσα στη φυλακή ένιωθα τα βλέμματα των κρατούμενων στην αρχή να με σκανάρουν. Ήταν ένας άλλος κόσμος, είχε μία τρελή καθαρότητα. Ένιωθες ότι σε σκανάρανε. Είχα την τύχη να έχω καλές σχέσεις, μου φέρανε μέχρι και τσίπουρο από μήλα που φτιάχνουν εκεί μέσα. Γνώρισα τον αρχηγό και μου λέει να πάω τουαλέτα στο κελί του. Βγαίνοντας μου λέει εσύ είσαι λες κι είσαι εδώ μέσα χρόνια. Δεν σε κοιτάζουν, όπως άλλους εδώ. Γυρνάω και του λέω άσε μας ρε φίλε που εδώ και δέκα λεπτά που περπατάμε, νιώθω το π…ι σου» ανέφερε.

Ο ηθοποιός ανέφερε και μία στιχομυθία που είχε: «Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, περπατούσα στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών. Ακούω μια μουσική, ανοίγω την πόρτα και ήταν κάπου 14 κρατούμενοι, που είχε ο καθένας το δικό του μουσικό όργανο. Ήταν σα μια μυσταγωγία…

Ο ηθοποιός μίλησε και για τους ρόλους που αναλαμβάνει και μάλιστα παραδέχτηκε: «Θα μπορούσα να παίξω έναν ρόλο χωρίς ηθική αν είχε λόγο ύπαρξης μέσα στο σύνολο».

Ο Γιάννης Στάνκογλου επίσης αναφέρθηκε και στο θέατρο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλό θέατρο στην Ελλάδα, αλλά είμαστε εσωστρεφείς, δεν βγάζουμε τις καλές μας παραστάσεις στο εξωτερικό.»

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε και για τα… ανήσυχα χρόνια της νιότης του για τα οποία παραδέχτηκε: «Σαν έφηβος ήμουν ‘άγριο νιάτο’, αλλά έψαχνα να βρω και το δίκιο μας, όχι για μένα μόνο, για όλους».

Και συνέχισε: «Στην εφηβεία με είχαν συλλάβει για τα γήπεδα, με πήραν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα κοντά στο σπίτι μου και με είδε τυχαία ο πατέρας μου».

Μιλώντας για τα παιδιά του ανέφερε ότι είναι προστατευτικός απέναντί τους. Η κοινωνία είναι «ζούγκλα» και ρίχνει και ευθύνες και στην πολιτική. «Ούτε αυτοί που μας διοικούν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, όλα για το χρήμα».

«Έχω πει ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα κάνω πράγματα που γουστάρω, τηλεόραση, θέατρο, σινεμά και μετά έναν χρόνο θα κάνω λιγότερα πράγματα. Να είμαι με τα παιδιά μου».