Ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά τους Καλούς Σαμαρείτες της πόλης στην «Αυτοψία» την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 12 το βράδυ.

Πρόσωπα ξεχωριστά, τα οποία άλλαξαν τη ζωή τους προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.

Πρόσωπα της διπλανής πόρτας, τα οποία στέλνουν σε όλους το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη είναι η σκυτάλη που οφείλουμε να μεταφέρουμε στην επόμενη γενιά. Ποια είναι αυτά;

Στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο Θησείο, στην πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και το Μαρούσι, ο άνθρωπος της Κοινωνικής Κουζίνας, ο Κωνσταντίνος, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της αλληλεγγύης προσφέροντας γεύματα σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.

Η Ιωάννα είναι εκπαιδεύτρια σκύλων – οδηγών. Οι εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων-οδηγών προσφέρουν πολύτιμο έργο και βοήθεια στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Πολλοί ηλικιωμένοι ζουν στην απομόνωση και την αδιαφορία, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Ο εθελοντής γείτονας, όπως η Αλίκη , έρχεται να προσφέρει την ανεκτίμητη, για αυτούς τους ανθρώπους, συντροφιά και φροντίδα του.

Η θεραπευτική ιππασία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ομάδας, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές εκπαιδευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές βοηθοί.

Χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, βρίσκονται δίπλα παιδιά με καρκίνο.

Μία φορά την εβδομάδα, ο εθελοντής της αγάπης, όπως ο Θάνος, κατευθύνεται προς το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και συναντά τα παιδιά.

Παίζει, ζωγραφίζει και μιλάει μαζί τους.