Άλλοι τα βρήκαν πλήρως και λειτούργησαν με εξαιρετικά αποτελέσματα, άλλοι συνεργάστηκαν καλά και κάποιοι «φαγώθηκαν» πάνω από τον πάγκο και τις κατσαρόλες τους. Το προνόμιο που κέρδισε η Σπυριδούλα, νικήτρια του χθεσινού mystery box, να «μοιράσει» τους συμπαίκτες της στο MasterChef 3 σε ζευγάρια, είχε για άλλους πολύ καλά, για άλλους ξεκαρδιστικά και για άλλους πολύ κακά αποτελέσματα.

Ως νικήτρια, η Σπυριδούλα εξαιρέθηκε από τη μαγειρική δοκιμασία που ακολούθησε, και είχε το δικαίωμα αφενός αν επιλέξει το βασικό υλικό, αφετέρου να καθορίσει εκείνη τα ζευγάρια των συμπαικτών της.

Μεταξύ των διαγωνιζόμενων, ο αυτοσαρκασμός Άλκηστης και Μαρίας για τα κιλά τους έσπαγε κόκαλα, Σταμάτης και Τάσος απόλαυσαν τη συνεργασία, αφού τα βρίσκουν ούτως ή άλλως, ενώ ο Παντελής με τον Χαράλαμπο δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν ούτε στα πολύ βασικά.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Πάνος με τον Χρήστο, που θα αναλάβουν αρχηγοί των δύο ομάδων στην επόμενη δοκιμασία. Μετά την εξαιρετική συνεργασία τους, οι δύο μάγειρες του MasterChef θα βρεθούν στην επόμενη ομαδική δοκιμασία αντίπαλοι και θα αγωνιστούν για να νικήσουν ο ένας τον άλλο.

Τα δύο χειρότερα πιάτα ήταν αυτά των ζευγαριών Μαρίας – Άλκηστης και Ελίζαμπεθ – Ιωάννας, οι οποίες θα συμμετάσχουν στη δοκιμασία αποχώρησης, διεκδικώντας την παραμονή τους στον διαγωνισμό μαγειρικής. Έχουν και οι τέσσερις μέντορα τον Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος, όποια κι αν φύγει, θα βρεθεί με ακόμα μία απώλεια στην ομάδα του. «Τι να κάνουμε, οι όμορφες του παιχνιδιού είναι υποψήφιες» σχολίασε γελώντας η Άλκηστις.