Το μπερδεμένο ιστορικό σχέσεων του αφεντικού της Tesla περιλαμβάνει τρεις γάμους και τρία διαζύγια (συμπεριλαμβανομένων δύο με την ίδια γυναίκα) και επτά παιδιά από δύο μακροχρόνιους έρωτες.

Η καυτή αυστραλιανή ηθοποιός Νατάσα Μπάσετ έγινε η τελευταία σε μια μακρά σειρά από γυναίκες που κοσμούν το χέρι του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, σε μια ιστορία σχέσεων που περιλαμβάνει τρεις γάμους και τρία διαζύγια, εκ των οποίων τα δύο με την ίδια γυναίκα, και επτά παιδιά από δύο μακροχρόνιους έρωτες.

Το ζευγάρι, το οποίο γνωρίστηκε μέσω της μητέρας του Μασκ, βγαίνει από τα τέλη του περασμένου έτους, όταν ο CEO της Tesla χώρισε από την επί μακρόν on and off φίλη του Καναδή τραγουδίστρια Grimes, με την οποία μοιράζεται δύο παιδιά, τον X Æ A-Xii και την Exa Dark Sideræl, που ακούει στο όνομα Y.

Η είδηση του χωρισμού αποκαλύφθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2022, όταν δημοσιεύτηκε μια συνέντευξη που είχε δώσει η Grimes στο Vanity Fair πριν από τον χωρισμό τους. Είχε πει στο πρακτορείο ότι «πιθανότατα θα αναφερόταν στον Έλον ως το αγόρι της», αλλά μετά τη δημοσίευση μπήκε στο Twitter για να αποκαλύψει ότι έκτοτε είχαν χωρίσει.  

Ένα νέο που ακολουθείται από την είδηση ότι ο γιος του Xavier έχει καταθέσει δικαστικά έγγραφα που ζητούν να αλλάξει νομικά το φύλο του από αρσενικό σε θηλυκό και να χάσει το επώνυμό του, δηλώνοντας: «Δεν ζω πλέον με τον βιολογικό μου πατέρα ούτε επιθυμώ να σχετίζομαι με αυτόν με οποιονδήποτε τρόπο, μορφή ή μορφή».

Ο 18χρονος Xavier Musk, σύμφωνα με τη Daily Mail, κατέθεσε έγγραφα στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια στις 18 Απριλίου, ζητώντας να γίνει γνωστός ως Vivian Jenna Wilson, παίρνοντας το πατρικό όνομα της μητέρας του Justine Wilson, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Μασκ από το 2000 έως το 2008 και έχουν αποκτήσει μαζί τα 18χρονα δίδυμα Xavier και Griffin και τα 16χρονα τρίδυμα Damian, Kai και Saxon.

Ο τρανσέξουαλ έφηβος εξήγησε ότι επιθυμεί να πάρει το επίθετο της μητέρας του για να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα του, αλλά δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής αν λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από τον πατέρα του -η περιουσία του οποίου ύψους 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Πρόκειται για το τελευταίο «πικάντικο» γεγονός στην περίπλοκη προσωπική ζωή του Μασκ, αφού χώρισε από την ηθοποιό Talulah Riley δύο φορές μεταξύ 2010 και 2016 και αποξενώθηκε από τις γυναίκες πριν συνδεθεί για λίγο με την Άμπερ Χερντ μετά τον χωρισμό της από τον Τζόνι Ντεπ το 2017.

Έλον Μασκ: Η γυναίκα με την οποία απέκτησε τα πέντε του παιδιά

Ο centibillionaire και η Justine Wilson, σήμερα 50 ετών, γνωρίστηκαν όταν φοιτούσαν και οι δύο στο Πανεπιστήμιο Queen’s στο Οντάριο του Καναδά και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2000. Το ζευγάρι έχει πέντε παιδιά, αλλά έχασε το πρωτότοκο παιδί τους το 2002 σε ηλικία μόλις δέκα εβδομάδων από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS).

Τα πέντε έφηβα αγόρια έχουν κρατήσει ένα αρκετά χαμηλό προφίλ, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας τους έχει την κοινή επιμέλεια μετά τον χωρισμό από τη μητέρα τους το 2008.

Μετά το διαζύγιό τους, η πρώην σύζυγος του Μασκ κατηγόρησε τον επιχειρηματία -ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το Forbes ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο- ότι της συμπεριφερόταν περισσότερο ως «υπάλληλο» παρά ως «σύζυγο», ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν της έδειχνε «ισότητα» ή «συνεργασία».

Ενώ συζητούσε για την ημέρα που πρωτοσυναντήθηκαν, η Justine περιέγραψε τον Έλον ως ένα «καθαρόαιμο, ανώτερο αγόρι με νοτιοαφρικανική προφορά που εμφανίστηκε μπροστά της ένα απόγευμα καθώς ανέβαινε τα σκαλιά του κοιτώνα της», κατά τη διάρκεια ενός δοκιμίου για το Marie Claire, το οποίο γράφτηκε το 2010.

«Είπε ότι είχαμε γνωριστεί σε ένα πάρτι στο οποίο ήξερα ότι δεν είχα πάει. (Χρόνια αργότερα, θα ομολογούσε ότι με είχε παρατηρήσει από την άλλη πλευρά της κοινής αίθουσας και αποφάσισε ότι ήθελε να με γνωρίσει). Με κάλεσε για παγωτό. Είπα ναι, αλλά μετά τον απομάκρυνα με ένα σημείωμα στην πόρτα του δωματίου μου στον κοιτώνα. Αρκετές ώρες αργότερα, με το κεφάλι μου σκυμμένο πάνω από το κείμενο των ισπανικών μου σε ένα υπερθερμασμένο δωμάτιο στο φοιτητικό κέντρο, άκουσα έναν ευγενικό βήχα πίσω μου. Ο Έλον χαμογελούσε αμήχανα, με δύο χωνάκια παγωτού με σοκολάτα να στάζουν στα χέρια του. Δεν είναι άνθρωπος που δέχεται το όχι ως απάντηση».

«Είχε μεγαλώσει στην ανδροκρατούμενη κουλτούρα της Νότιας Αφρικής, και η θέληση για ανταγωνισμό και κυριαρχία που τον έκανε τόσο επιτυχημένο στις επιχειρήσεις δεν έσβηνε ως δια μαγείας όταν επέστρεφε στο σπίτι”, εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «Αυτό, καθώς και η τεράστια οικονομική ανισορροπία μεταξύ μας, σήμαινε ότι κατά τους μήνες που ακολούθησαν τον γάμο μας, μια συγκεκριμένη δυναμική άρχισε να εδραιώνεται».

«Η κρίση του Έλον υπερίσχυε της δικής μου και μου έκανε συνεχώς παρατηρήσεις για τους τρόπους με τους οποίους με έβρισκε ελλιπή. «Είμαι η σύζυγός σου», του έλεγα επανειλημμένα, «όχι η υπάλληλός σου». «Αν ήσουν υπάλληλός μου», έλεγε εξίσου συχνά, «θα σε απέλυα».

Είπε ότι αυτό που τελικά οδήγησε στο διαζύγιό τους το 2008 ήταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, όπου η πρώτη της σκέψη ήταν: «Ο σύζυγός μου θα με σκοτώσει». Μετά από ένα μήνα συμβουλευτικής, ο Έλον κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Από το 2010, όταν γράφτηκε το δοκίμιο, η Justine είπε ότι εκείνη και ο Έλον ήταν «αποξενωμένοι», αλλά ότι δεν μετάνιωσε για τη σχέση τους.

«Αν και έχω αποξενωθεί από τον Έλον -όταν πρόκειται για τα παιδιά, ασχολούμαι με τη βοηθό του- δεν μετανιώνω για τον γάμο μου», έγραψε. «Έχω επεξεργαστεί κάποιο θυμό, τόσο με τον Έλον που με έκανε τόσο αναλώσιμη, όσο και με τον εαυτό μου που πίστεψα σε ένα παραμύθι ενώ θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα».

Η επόμενη σχέση του Μασκ

Μετά τον χωρισμό του από την Justine, ο Έλον άρχισε να βγαίνει με τη Βρετανίδα σταρ Talulah Riley, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες Pride & Prejudice, St. Trinian’s, Fritton’s Gold, The Boat That Rocked, Inception, Westworld και Bloodshot.

Λέγεται ότι γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ στο Λονδίνο, με την Ashlee Vance να γράφει στο βιβλίο της Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, ότι «τα βρήκαν αμέσως», αναφέρει η Daily Mail.

Η Talulah ενώθηκε για πρώτη φορά με τα δεσμά του γάμου με τον αρχιτέκτονα της Tesla το 2010. Ωστόσο, ο πρώτος τους γάμος έληξε το 2012, όταν φέρεται να έφυγε με 16 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος του διακανονισμού του διαζυγίου. «Ήταν μια καταπληκτική τετραετία. Θα σε αγαπώ για πάντα. Θα κάνεις κάποιον πολύ ευτυχισμένο μια μέρα», έγραψε τότε στο Twitter.

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, είχαν ξαναπαντρευτεί. Αλλά στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2014, κατέθεσε για δεύτερη φορά αίτηση διαζυγίου, για να αποσύρει την αγωγή της τον επόμενο χρόνο.

Τον Μάρτιο του 2016, η Talulah ζήτησε διαζύγιο για τρίτη φορά και το ζευγάρι χώρισε οριστικά, χωρίς να έχουν αποκτήσει μαζί παιδιά.  

Ο Μασκ δήλωσε τότε στο Forbes: «Πήραμε λίγο χρόνο χώρια για αρκετούς μήνες για να δούμε αν η απουσία κάνει την καρδιά να γίνεται πιο όμορφη, και δυστυχώς δεν έγινε έτσι».

Εκείνη την εποχή, δήλωσε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να ξαναπαντρευτεί για κάποιο διάστημα, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά απερίσκεπτο για μένα να πέσω σε έναν τρίτο γάμο χωρίς να αφιερώσω αρκετό χρόνο για να καταλάβω αν ο τρίτος θα λειτουργήσει. Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να κάνω έναν σύντομο γάμο. Ουσιαστικά θα ήθελα να είμαι σούπερ σίγουρος πριν παντρευτώ ξανά, αλλά σίγουρα θα ήθελα να είμαι σε μια σχέση. Σίγουρα».

Η περιπέτεια του Μασκ με την Άμπερ Χερντ

Ο Έλον έβγαινε με την ηθοποιό Άμπερ Χερντ για αρκετούς μήνες στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017, αφού φέρεται να την κυνηγούσε για πολλά χρόνια. Ο πρώην σύζυγος της ηθοποιού, Τζόνι Ντεπ, κατηγόρησε αργότερα την Άμπερ ότι τον απάτησε με τον Έλον ενώ ήταν ακόμα παντρεμένοι, αλλά τόσο ο Έλον όσο και η Άμπερ αρνήθηκαν τη σχέση.

Χώρισαν το καλοκαίρι του 2017 και στη συνέχεια, ο ίδιος δήλωσε στο Rolling Stone τον Νοέμβριο του 2017 ότι ήταν «πραγματικά ερωτευμένος» με την Άμπερ και ότι ο χωρισμός τους «πόνεσε πολύ».

«Εκείνη με χώρισε περισσότερο από ό,τι εγώ την χώρισα, νομίζω», είπε τότε στο περιοδικό και συνέχισε «Αν δεν είμαι ερωτευμένος, αν δεν είμαι με μία μακροχρόνιο σύντροφο, δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος».

«Δεν θα είμαι ποτέ ευτυχισμένος χωρίς να έχω κάποιον. Το να κοιμάμαι μόνος μου με σκοτώνει. Δεν είναι ότι δεν ξέρω πώς είναι αυτό το συναίσθημα: Να βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο άδειο σπίτι, και τα βήματα να αντηχούν στον διάδρομο, χωρίς κανέναν εκεί -και χωρίς κανέναν στο μαξιλάρι δίπλα σου. Πώς κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο σε μια τέτοια κατάσταση»;

Η δεύτερη γυναίκα στην ζωή του που του χάρισε παιδιά

Ο Έλον και η Grimes άρχισαν να βγαίνουν τον Απρίλιο του 2018, ένα μήνα πριν κάνουν το ντεμπούτο τους στο κόκκινο χαλί στο Met Gala. Μια πηγή δήλωσε τότε στο Page Six ότι γνωρίστηκαν διαδικτυακά «μέσω ενός αστείου για την τεχνητή νοημοσύνη που ο Μασκ είχε σχεδιάσει να γράψει στο Twitter, αλλά ανακάλυψε ότι η Grimes το είχε ήδη κάνει».

Οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν ότι είχαν χωρίσει από εκείνο το φθινόπωρο, αφού το ζευγάρι έκανε unfollow ο ένας τον άλλον στο Twitter, ωστόσο, η Grimes επέμεινε ότι ήταν ακόμα μαζί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε τον Μάρτιο του 2019 στη Wall Street Journal.

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2020, ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί μέσω Instagram, όταν μοιράστηκε μια φωτογραφία της κοιλιάς της, χωρίς λεζάντα. Στη συνέχεια, καλωσόρισαν τον γιο τους με ένα περίεργο και κωδικοποιημένο όνομα τον Μάιο του ίδιου έτους, ο οποίος είναι τώρα 22 μηνών.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την υποδοχή του γιου τους -τον Σεπτέμβριο του 2021- ο Έλον δήλωσε στο Page Six ότι ήταν «ημι-χωρισμένοι».

«Είμαστε ημι-χωρισμένοι, αλλά εξακολουθούμε να αγαπιόμαστε, να βλεπόμαστε συχνά και να έχουμε πολύ καλές σχέσεις», είπε. «Είναι κυρίως ότι η δουλειά μου στη SpaceX και την Tesla απαιτεί να βρίσκομαι κυρίως στο Τέξας ή να ταξιδεύω στο εξωτερικό και η δουλειά της είναι κυρίως στο Λος Άντζελες. Τώρα μένει μαζί μου και το μωρό βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο».

Η Grimes μετακόμισε τον Δεκέμβριο του 2021 από το σπίτι της στο Λος Άντζελες σε ένα ακίνητο στο Όστιν του Τέξας, όπου αυτή τη στιγμή διαμένει «σε μικρή απόσταση» από το εργοστάσιο της Tesla. Μάλιστα, τον ίδιο μήνα καλωσόρισαν το δεύτερο παιδί τους, ένα κοριτσάκι, μέσω παρένθετης μητέρας.

Η είδηση του χωρισμού του ζευγαριού αποκαλύφθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2022, όταν δημοσιεύτηκε μια συνέντευξη που είχε δώσει η Grimes στο Vanity Fair πριν από τον χωρισμό τους. Είχε πει στο περιοδικό ότι «πιθανότατα θα αναφερόταν στον Elon ως το αγόρι της», αλλά μετά τη δημοσίευση μπήκε στο Twitter για να αποκαλύψει ότι έκτοτε είχαν χωρίσει.  

Τόσο η Grimes όσο και ο Έλον σημείωσαν στο Vanity Fair ότι η τρέχουσα ξεχωριστή τους κατάσταση διαβίωσης είναι η καλύτερη και για τους δύο, εξηγώντας ότι ο καθένας τους έχει πολύ διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός σπιτιού.

Ενώ ο Έλον θέλει τα πράγματα να είναι «αρκετά τακτοποιημένα», η Grimes περιγράφεται ως μια πιο δημιουργική, καλλιτεχνική προσέγγιση στο σπίτι της. Της αρέσει επίσης η ιαπωνική τέχνη και τα anime, κάτι που ο ιδρυτής της Tesla εξήγησε ότι «δεν του αρέσει».

Ενώ συνομιλούσε με το περιοδικό, η τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι είχε πρόβλημα με τον τρόπο ζωής του ιδρυτή της Tesla που κάνει οικονομία στο παραμικρό, αναφερόμενη σε ένα περιστατικό κατά την διάρκεια της συμβίωσής τους στο Λος Άντζελες, όταν εκείνος αρνήθηκε να αγοράσει νέο στρώμα, παρά το γεγονός ότι εκείνη του είπε ότι η δική της πλευρά του κρεβατιού είχε μια τρύπα.