Ένας «centibillionaire» είναι ένα άτομο του οποίου η καθαρή περιουσία είναι μεγαλύτερη από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια. Για να καταλάβετε για τα ποσά για τα οποία μιλάμε αρκεί να σκεφτείτε ότι το 2020, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη στοιχεία, υπήρχαν, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, πολύ περισσότερες από 100 χώρες με ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει, ότι τα περισσότερα από τα έθνη του πλανήτη έχουν ΑΕΠ μικρότερο από τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των τρομακτικά πλούσιων ανθρώπων. Οι άντρες αυτής της λίστας, δηλαδή, είναι τόσο πλούσιοι που ουσιαστικά οι αριθμοί χάνουν το νόημά τους.

Μουκές Αμπάνι

Μουκές Αμπάνι

Ο Μουκές Αμπάνι είναι, σύμφωνα με το India Today, μέλος του κύκλου των εκατοντάδων δισεκατομμυριούχων -αλλά μόλις το 2022 μπήκε στη λίστα, με την περιουσία του να ξεπερνά μόλις το εκπληκτικό όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αμπάνι είναι ο επικεφαλής της Reliance Industries, ενός ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που έχει συμφέροντα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα χημικά, τις τηλεπικοινωνίες και τη ναυτιλία και τις μεταφορές. Υπηρεσίες και προϊόντα απαραίτητα για αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Γκαουτάμ Αντάνι

Γκαουτάμ Αντάνι

Ο Γκαουτάμ Αντάνι είναι το νεότερο μέλος της ελίτ ιδιοκτητών περιουσίας μεγαλύτερης των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, με την καθαρή του αξία να έχει ξεπεράσει το περίφημο 12ψήφιο αριθμό μόλις τους πρώτους μήνες του 2022. Και πράγματι η περιουσία του έχει εκτιναχθεί, ξεπερνώντας αυτό του Μουκές Αμπάνι για να κάνει τον Αντάνι τον όγδοο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Το Forbes τοποθετεί την τρέχουσα περιουσία του Αντάνι στα 111,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτήν τη στιγμή πρόκειται και για το πλουσιότερο άτομο σε όλη την Ασία.

Σεργκέι Μπριν

Σεργκέι Μπριν

Ο Σεργκέι Μπριν γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, όπου και δημιούργησε την αμύθητη περιουσία του.  Αν ψάξετε στο Google το όνομά του, που είναι το Σεργκέι Μιχαήλοβιτς Μπριν στην πλήρη μορφή του, θα λάβετε τον τίτλο «Αμερικανός επιχειρηματίας μεγιστάνας». Τι έκανε λοιπόν ο Μπριν που τον βοήθησε να συμπεριληφθεί στη λίστα των επιχειρηματιών με αξία περιουσίας μεγαλύτερη των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων; Συνίδρυσε την Google και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Ενώ ο Μπριν παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Alphabet της Google στα τέλη του 2019, σύμφωνα με το Forbes, παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τεχνολογικής δύναμης. Οι μετοχές της Alphabet που κατέχει είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής περιουσίας αυτού του 48χρονου, περίπου 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Λάρι Έλισον

Λάρι Έλισον

Ο Λάρι Έλισον είναι μόλις λίγα δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος από τον Σεργκέι Μπριν, με την τρέχουσα περιουσία του Έλισον να είναι μόλις περίπου 117 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Forbes. Ο Έλισον συνίδρυσε τη μεγα-εταιρεία λογισμικού Oracle, της οποίας είναι επί του παρόντος πρόεδρος και CTO (chief technology officer) και της οποίας κατέχει το 35% των μετοχών.

Λάρι Πέιτζ

Λάρι Πέιτζ

Η Google δεν βοήθησε στη δημιουργία μόνο ενός μεγιστάνα, αλλά δύο. Και ο δεύτερος είναι ο Λάρι Πέιτζ ο οποίος από το 2022 είναι ο πλουσιότερος από τους δύο, με αξία λίγο κάτω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes «The Real-Time Billionaire’s List».

Γουόρεν Μπάφετ

Γουόρεν Μπάφετ

Ο Γουόρεν Μπάφετ  υπήρξε δισεκατομμυριούχος για τόσο πολύ καιρό, έχοντας αποκτήσει για πρώτη φορά 10ψήφιο πλούτο το 1990, μέσω του Business Insider, που είναι δύσκολο για πολλούς ενήλικες να θυμηθούν μια εποχή που το όνομά του δεν ήταν ουσιαστικά συνώνυμο με τον ορισμό «πολύ πλούσιος». Και τώρα, με την περιουσία του που υπολογίζεται στα 125,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Forbes, έχει αυξήσει σημαντικά τον εν λόγω πλούτο.

Μπιλ Γκέιτς

Μπιλ Γκέιτζ

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένα άλλο πρόσωπο που έχει συνδεθεί τόσο πολύ με το να είναι υπερπλούσιος που το όνομά του είναι, σχεδόν, συνώνυμο με τον πλούτο. Η εκπληκτική τρέχουσα περιουσία του 135,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρεται από τη λίστα δισεκατομμυριούχων πραγματικού χρόνου, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή λόγω του πόσα χρήματα έχει δώσει. Σύμφωνα με το The Conversation, μόνο το 2021, ο Μπιλ Γκέιτς και η πρώην σύζυγός του (και συνεπικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Bill and Melinda Gates) Μελίντα Γκέιτς, υποσχέθηκαν να δώσουν 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες.

Μπερνάρ Αρνό

Μπερνάρ Αρνό- Μακρόν

Ο πλούτος του Μπερνάρ Αρνό είναι σε σημείο όπου τα πράγματα μετατρέπονται από τρομακτικά σε πραγματικά δυσνόητα. Προς το παρόν, σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του είναι περίπου 175 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και για την ιστορία η περιουσία του μοιράζεται σε λίγα μέλη της οικογένειάς του. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης με μεγάλη διαφορά, ο Γάλλος Αρνό, ο οποίος σήμερα είναι 73 ετών, σύμφωνα με το Bloomberg, διαθέτει πλούτο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αγοράσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και ανέρχεται σε σχεδόν 0,73% του συνολικού ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Τζεφ Μπέζος

Τζεφ Μπέζος

Για ένα διάστημα ο Τζεφ Μπέζος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Από το 2022, πρέπει να συμβιβαστεί με το ότι είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος εν ζωή, με την περιουσία του λίγο κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι μυστήριο πώς ο Μπέζος έκανε την περιουσία του: ίδρυσε την Amazon το 1994, χρησιμοποιώντας αρχικά το κατάστημα λιανικής μόνο για να πουλήσει βιβλία στο Διαδίκτυο.

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ

Πείτε ό,τι θέλετε για τον Έλον Μασκ -και υπάρχουν πολλά να πείτε, από την αποτυχία του να τηρήσει ορισμένα πρωτόκολλα ασφαλείας του κορωνοϊού μέχρι τη συχνά ασυνήθιστη συμπεριφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της εκπληκτικής (και εχθρικής) εξαγοράς της προτιμώμενης πλατφόρμας προβολής του, του Twitter. Αυτός ο γεννημένος στη Νότια Αφρική, πολυδισεκατομμυριούχος Αμερικανός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Ο Μασκ πλησιάζει σε μια περιουσία 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και η αγορά του Twitter αφαίρεσε περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια από τη καταπίστευμά του!