Ο 18χρονος γιος του Έλον Μασκ, Ξαβιέ, κατέθεσε δικαστικά έγγραφα στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια στις 18 Απριλίου με τα οποία επιδιώκει να αλλάξει το φύλο του και να γίνει γυναίκα με το όνομα Βίβιαν Τζένα Γουίλσον δηλώνοντας ότι «δεν ζω πλέον με τον βιολογικό μου πατέρα και δεν επιθυμώ να σχετίζομαι με αυτόν με κανέναν τρόπο και μορφή».

Η τρανσέξουαλ έφηβη, αναφέρει η Daily Mail, εξήγησε ότι επιθυμεί να πάρει το επώνυμο της μητέρας της για να αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της, χωρίς να έχει σχολιάσει αν λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από τον πατέρα της –η περιουσία του οποίου ύψους 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο– και αν η απέχθειά της για τα καμώματά του επεκτείνεται στην άρνηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας.

Ο Μασκ ήταν παντρεμένος με τη μητέρα της Βίβιαν, την Καναδή συγγραφέα Τζαστίν Γουίλσον, από το 2000 έως το 2008. Εκείνη γέννησε έναν γιο, τον Νεβάδα, το 2002, ο οποίος πέθανε μετά από 10 ημέρες από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Στη συνέχεια απέκτησε τα δίδυμα αγόρια -τον Ξαβιέ και τον Γκρίφιν- και τα τρίδυμα αγόρια: Ντάμιαν, Κάι και Σάξον, σήμερα 16 ετών.

Έλον Μασκ: Τα τρανσφοβικά του σχόλια και η επικριτική του κοινού

Έλον Μασκ

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος έχει επικριθεί τους τελευταίους μήνες για σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι ήταν τρανσφοβικά. Παραπονέθηκε για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις δικές τους αντωνυμίες, οδηγώντας τον Chasten Buttigieg -τον σύζυγο του Pete Buttigieg, υπουργού Μεταφορών- να απαντήσει: «Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου, γλυκέ μου. Έλα να με δεις μετά το μάθημα και μπορούμε να ξαναδούμε το θέμα».

Είπε ότι είναι θαυμαστής του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis, ο οποίος έχει καταδικαστεί από την LGBTQ κοινότητα για το λεγόμενο νομοσχέδιο «Don’t Say Gay», το οποίο εμποδίζει τη συζήτηση για την ταυτότητα φύλου και την ομοφυλοφιλία στις τάξεις των μικρών παιδιών.

Έλον Μασκ

Ενώ και την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή ένα άρθρο που συζητούσε αν η ερώτηση «Τι είναι γυναίκα» είναι νόμιμη, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Μας λένε ταυτόχρονα ότι οι διαφορές φύλου δεν υπάρχουν και ότι τα φύλα είναι τόσο βαθιά διαφορετικά που η μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη επιλογή. Ίσως κάποιος σοφότερος από εμένα μπορεί να εξηγήσει αυτή τη διχοτόμηση», προσθέτοντας στη συνέχεια, πως «Είναι ένας καλύτερος κόσμος αν είμαστε όλοι λιγότερο επικριτικοί».

Ο Έλον Μασκ έχει, επίσης, επιμείνει ότι είναι απόλυτα υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ και αναφέρει τις συνεχείς πρώτες θέσεις της Tesla σε καταλόγους με τα καλύτερα μέρη για να εργαστούν ΛΟΑΤ άτομα ως απόδειξη της ανοιχτόμυαλης συμπεριφοράς του. 

Η οικογενειακή κατάσταση του 50χρονου κροίσου σήμερα

Έλον Μασκ

Ενώ ο Έλον Μασκ είναι περισσότερο γνωστός ως ένας από τους λιγοστούς centibillionaires του κόσμου, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, ο CEO είχε, επίσης, πολλές σχέσεις, οι δύο από τις οποίες οδήγησαν σε επτά παιδιά.  

Εκτός από τους έφηβους, πια, δίδυμους και τρίδυμους αδερφούς, το πιο γνωστό παιδί του Μασκ γεννήθηκε με την πρώην φίλη του, την 34χρονη τραγουδίστρια Grimes με την οποία άρχισαν να βγαίνουν το 2018 (το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Claire Boucher). Η τραγουδίστρια γέννησε τον γιο τους X Æ A-Xii (X AE A-XII) στις 4 Μαΐου του 2020 (ημέρα του Star Wars!). Το περίεργο όνομα του μωρού προκάλεσε αμέσως ερωτήσεις σχετικά με το πώς πρέπει να προφέρεται, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι είναι «X Ash A Twelve», εμπνευσμένο από ένα επεισόδιο του The Joe Rogan Experience. Διευκρίνισε μάλιστα ότι πρότεινε το τμήμα «A-Xii» του ονόματος του παιδιού του ως αναφορά στο πρόγραμμα «Archangel 12» της CIA, το οποίο δημιούργησε το αεροπλάνο SR-71.

Η Grimes, ωστόσο, εξέπληξε τον κόσμο στις 10 Μαρτίου 2022, όταν ανακοίνωσε σε μια συνέντευξη στο εξώφυλλο του Vanity Fair τον Απρίλιο ότι εκείνη και ο Έλον υποδέχτηκαν κρυφά ένα ακόμη παιδί, ένα κορίτσι, στον κόσμο μέσω παρένθετης μητέρας τον Δεκέμβριο 2021. Ονόμασαν το παιδί Exa Dark Sideræl Musk, και σημείωσαν ότι ακούει στο όνομα «Y», απέναντι από το «X» του γιου τους.

Η Grimes μίλησε περαιτέρω για το νόημα του ονόματος της κόρης τους στη συνέντευξη, σημειώνοντας ότι το «Exa» αναφέρεται στον όρο «exaFLOPS», που είναι η «ικανότητα εκτέλεσης 1 πεντακις εκατομμυρίου πράξεων κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο». Μοιράστηκε, επίσης, ότι το μεσαίο όνομα του μωρού, Dark, αναφέρεται στο άγνωστο. «Οι άνθρωποι το φοβούνται, αλλά στην πραγματικότητα είναι η απουσία φωτονίων», εξήγησε η Grimes. «Η σκοτεινή ύλη είναι το όμορφο μυστήριο του σύμπαντός μας».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, μάλιστα, η πρώην κοπέλα του Μασκ λέγεται ότι τώρα βγαίνει με την τρανσέξουαλ πηγή των WikiLeaks Chelsea Manning, επίσης 34 ετών.