Στην πρώτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται πλέον ο Έλον Μασκ που εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος για 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ ξεπέρασε τα 230 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της Space X αυξήθηκαν κατά 33%, με την εταιρία να έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 100 δισ. δολαρίων. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας μάλιστα έκανε άλματα, καθώς για πρώτη φορά εντάχθηκε στη λίστα με τους δέκα πρώτους δισεκατομμυριούχους στα μέσα του περασμένου έτους.

Ο ιδρυτής της Tesla βρίσκεται πάνω από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, που κατείχε την πρώτη θέση, ενώ είναι πιο πλούσιος από τους Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ μαζί. Η εκτόξευση του Μασκ και της εταιρείας του έγιναν στις 8 Οκτωβρίου, όταν οι μετοχές της SpaceΧ εκτινάχθηκαν σε δευτερεύουσα προσφορά. Τον Φεβρουάριο, η SpaceX είχε αξία 74 δισεκατομμύρια δολάρια, με 419,19 δολάρια ανά μετοχή.

Πλέον, η SpaceX είναι η δεύτερη πιο μεγάλη ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, πίσω από την Bytedance της Κίνας. Λίγο πριν από ένα χρόνο, ο Έλον Μασκ δεν έφτασε καν στη λίστα της Forbes με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ενώ ο Μπέζος βρισκόταν στο νούμερο 1 με καθαρή περιουσία 113 δισ. δολάρια. Ωστόσο η περουσία του αυξήθηκε στα 197,8 δισ. δολάρια, καθώς η πανδημία και τα lockdown αύξησαν θεαματικά τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Τζεφ Μπέζος δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Barron’s από τον Μάιο του 1999, όπου προεξοφλούσε την αποτυχία της Amazon.

«Να ακούτε και να είστε ανοιχτοί, αλλά να μην αφήνετε κανέναν να σας πει ποιος είστε. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ιστορίες που περιέγραφαν όλους τους τρόπους με τους οποίους επρόκειτο να αποτύχουμε. Σήμερα η Amazon είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο και έχει φέρει επανάσταση σε δύο διαφορετικούς κλάδους» γράφει ο Μπέζος.

Η απάντηση του Έλον Μασκ ήρθε με ένα μετάλλιο, που δείχνει τη θέση… 2, προφανώς υποδεικνύοντας την τελευταία ανανέωση στη λίστα του Forbes.