Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορεί τον Έλον Μασκ αεροσυνοδός της «Space X», σύμφωνα με δημοσίευμα του «Business Insider». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι, για να της κλείσει το στόμα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η εταιρεία, ιδιοκτησίας του, της πρόσφερε το 2018, 250.000 δολάρια.

Η αεροσυνοδός κατηγορεί τον Μασκ ότι της έδειξε το ερεθισμένο πέος του, χάιδεψε το πόδι της χωρίς της συγκατάθεσή της και ότι της προσέφερε ένα άλογο ως αντάλλαγμα για ερωτικό μασάζ. Οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώνονται σε έγγραφα που υπογράφει υπό καθεστώς ανωνυμίας μία φίλη της αεροσυνοδού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αεροσυνοδός όχι μόνο αρνήθηκε τις προτάσεις του Μασκ αλλά είχε πρόθεση να προχωρήσει σε καταγγελία και τελικά το θέμα διευθετήθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ της αεροσυνοδού και της Space X. Η αεροσυνοδός έλαβε αποζημίωση 250.000 δολαρίων αλλά με ρήτρα εμπιστευτικότητας, να μην μιλήσει δηλαδή δημόσια για ότι συνέβη.

Τι απαντά ο Έλον Μασκ

Ο ιδιοκτήτης της Space X, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Twitter, διέψευσε χθες το βράδυ τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας μέσω Twitter. Όπως έγραψε, θεωρεί ότι το θέμα «είναι πολιτικά υποκινούμενο» και το χαρακτήρισε «απεχθές».  Πιστεύει ότι οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που αποκαλύφθηκαν χθες από το Insider ήταν μία «απεχθής» επίθεση με πολιτικό κίνητρο εν μέσω της εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι επιθέσεις εναντίον μου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από πολιτικά σκοπιά – και αυτό είναι «απεχθές» – αλλά τίποτα δεν θα με αποτρέψει από το να αγωνιστώ για ένα ευοίωνο μέλλον και το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου» γράφει ο Έλον Μασκ.

«Και, για την ιστορία, αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς αναληθείς» προσθέτει.

«Προκαλώ αυτή την ψεύτρα που ισχυρίζεται ότι η φίλη της με είδε “εκτεθειμένο” – περίγραψε μόνο ένα πράγμα, οτιδήποτε (ουλές, τατουάζ,…) που να μην είναι γνωστό στο κοινό. Δεν θα μπορέσει να το κάνει, επειδή δεν συνέβη ποτέ», έγραψε επίσης ο Μασκ στο Twitter.