Αντιδράσεις προκάλεσε το χαστούκι που έδωσε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ κατά την τελετή των Όσκαρ 2022 που άνοιξε μεγάλη συζήτηση για τα όρια ενός αστείου αλλά και την επιλογή της βίας προκειμένου κάποιος να υποστηρίξει μια γυναίκα. Η συζήτηση έφτασε μέχρι και το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί το χρυσό αγαλματίδιο από τον ηθοποιό, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για τη «Μέθοδο Γουίλιαμς».

Με ανάρτησή του στο Instagram, μετά το σάλο που προκάλεσε, ο Γουίλ Σμιθ απολογείται δημόσια για το χαστούκι, χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, τονίζοντας πως αντέδρασε συναισθηματικά για το «υπερβολικό» αστείο για την ιατρική κατάσταση της Τζάντα.

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την ιατρική κατάσταση της Τζάντα ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά.

Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Κρις. Ήμουν εκτός ορίων και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της ταινίας, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Γουίλιαμς και την οικογένεια King Richard. Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας» γράφει στην ανάρτησή του ο Γουίλ Σμιθ.

Η Ακαδημία άρχισε έρευνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily MaiL, η Ακαδημία καταδίκασε την αντίδραση του Will Smith, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σχετική έρευνα.

Θα υπάρξει «επίσημη ενημέρωση για ό,τι προκύψει από την έρευνα» σημειώνει το δημοσιεύμα αναφέροντας επίσης η Ακαδημία είναι διαιρεμένη σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο Σμιθ δεν παραβίασε κάποιον περιορισμό, ενώ άλλοι θεωρούν πως με την στάση του βλάπτει όσα κατέκτησε στις ΗΠΑ το κίνημα #MeToo.

Υπενθυμίζεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σμιθ συγκεντρώνει την δημοσιότητα επειδή χτύπησε κάποιο άτομο, καθώς στο παρελθόν είχε χαστουκίσει έναν ρεπόρτερ ο οποίος ήταν πιο διαχυτικός απ’ ότι περίμενε εκείνος.

Γουίλ Σμιθ: Η μάχη της γυναίκας του με την αλωπεκία

Η μάχη της γυναίκας του Γουίλ Σμιθ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, με την αλωπεκία αποκαλύφθηκε το 2018 και έκτοτε έχει «αγκαλιάσει» της προκλήσεις της νόσου και εμφανίζεται δημόσια για μιλήσει για όσα αντιμετωπίζει και να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Τον Δεκέμβριο του 2021, με ένα βίντεό της στο Instagram που είχε πάνω από 2 εκατομμύρια views, μίλησε για την αλωπεκία και τη γραμμή που είχε εντοπίσει στο κεφάλι της. «Δείτε τη γραμμή» είπε η 50χρονη, τότε, γυναίκα και έδειξε το τριχωτό της κεφαλής της. «Τώρα θα μου είναι πιο δύσκολο να το κρύψω, οπότε είπα να το μοιραστώ μαζί σας ώστε να μην αρχίσετε τις ερωτήσεις. Η μαμά θα βάλει μερικά στρας εδώ και θα το μετατρέψω σε στέμμα» είπε.

Τον περασμένο Νοέμβριο η σύζυγος του Γουίλ Σμιθ αποφάσισε να ξυρίσει τελείως το κεφάλι της, μετά από προτροπή της κόρης της, Willow Smith. «Η Willow με έπεισε, ήταν η στιγμή» είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είναι η αλωπεκία

Η αλωπεκία είναι μία αυτοάνοση νόσος. Το ανοσοποιητικό σύστηκε είναι υπερδραστήριο, στρέφεται εναντίον και καταστρέφει τους θυλάκους των τριχών.

Την αλωπεκία μπορούν να προκαλέσουν γενετικοί, ψυχολογικοί, ανοσολογικοί και ενδοκρινικοί παράγοντες. Στη γυροειδή αλωπεκία η τριχόπτωση είναι ασταθής και δημιουργεί τοπικές αραιώσεις 1-5 εκατοστών, όπου το δέρμα γίνεται λείο χωρίς καθόλου τρίχες. Εκτός από το κεφάλι παρόμοιες αραιώσεις μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία του σώματος.