Οι αστέρες του Χόλιγουντ κατηγορούνται για υποκρισία καθώς δέχονται τσάντες με δώρα για τα Όσκαρ 2022 αξίας 140.000 δολαρίων, ενώ συνεχίζουν να βγάζουν πύρινους λόγους για τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία – όπου εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια θα μπορούσαν να δαπανηθούν καλύτερα για βοήθεια.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά αυτοί του Twitter, που έχουν μια κάποιου είδους πρωτοκαθεδρία στο να δημιουργούν τάσεις διαδικτυακά, έχουν εξοργιστεί με τα τεράστια χρηματικά ποσά που δόθηκαν ως μέρος των τσαντών σε κάθε υποψήφιο για Όσκαρ στην τελετή της Κυριακής 27/3 το βράδυ.

Πολλοί πρότειναν ότι τα μετρητά θα ήταν καλύτερα να δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Όσοι είναι υποψήφιοι για το έργο τους θα πάρουν σπίτι τους την τσάντα με τα δώρα, ακόμη και αν δεν καταφέρουν να παραλάβουν κάποιο βραβείο. Αλλά για πολλούς στο διαδίκτυο, το βραβείο μύριζε υποκρισία, καθώς οι ίδιοι οι σταρ έχουν μιλήσει υπέρ της Ουκρανίας.

Όσκαρ 2022

Το «χρυσό» λάδι και τα οικόπεδα στην Σκωτία

«Απαράδεκτη υπερβολή- τα χρήματα θα έπρεπε να είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κρίση στην Ουκρανία», έγραψε μία χρήστης στο twitter. «Απολύτως αηδιασμένος από τον κατάλογο των αντικειμένων στη φετινή τσάντα δώρου των υποψηφίων για Όσκαρ», έγραψε ένας άλλος.

Τα αντικείμενα κυμαίνονται από σνακ υψηλής ποιότητας και ελαιόλαδο μέχρι ένα οικόπεδο στη Σκωτία που δίνει τίτλους Λορδου και Λαίδης του Glencoe. Αρκετά δώρα πενταψήφιας αξίας περιλαμβάνονται στο πακέτο, μεταξύ των οποίων ένα έργο 25.000 δολαρίων από μια κατασκευαστική εταιρεία, 15.600 δολάρια για τέσσερις διανυκτερεύσεις για δύο άτομα σε πολυτελές θέρετρο, 15.000 δολάρια για ένα τριήμερο ολιστικό κέντρο ευεξίας, 12.000 δολάρια για μια διαδικασία σμίλευσης χεριών και 10.000 δολάρια για μια θεραπεία δέρματος, όπως το Botox.

Όσκαρ 2022

«Το 2021, το Forbes υπολόγισε ότι οι τσάντες δώρων ‘Freebie’ των Όσκαρ είχαν αξία περίπου 205.000 δολάρια. Πώς θα σας φαινόταν αν όλοι εσείς οι Αμερικανοί ηθοποιοί που κλαψουρίζετε για την υποστήριξη της Ουκρανίας απαιτούσατε να ακυρωθούν και τα χρήματα να σταλούν για την υποστήριξη της ανθρωπιστικής κρίσης που εκτυλίσσεται;» πρότεινε ένας χρήστης στο διαδίκτυο.

Παρουσιαστής του CNBC συμμετείχε στο «κράξιμο»

Όσκαρ 2022

«Ξέρω ότι δεν είναι κάτι καινούργιο ότι υπάρχει ένα τόσο σοκαριστικό χάσμα πλούτου στον κόσμο, αλλά υπάρχει κάτι αηδιαστικό στο να έχουν τα Όσκαρ σακούλες δώρων αξίας 140 χιλιάδων δολαρίων για τους υποψήφιους» έγραψε ένας άλλος στο twitter.

Την άποψη αυτή συμμερίστηκε και ο παρουσιαστής Scott Wapner από το CNBC: «Έχω περάσει ώρες σκεπτόμενος γιατί οι υποψήφιοι για Όσκαρ απόψε παίρνουν ο καθένας από 140.000 δολάρια σε τσάντες δώρων και εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω…» είπε.

«Οι πλούσιες ελίτ χαϊδεύονται μεταξύ τους & τους δίνονται “σακούλες δώρων” αξίας άνω των 140 χιλιάδων δολαρίων -Φανταστείτε πόσα άστεγα παιδιά θα μπορούσαν να βοηθήσουν ή να χρησιμοποιηθούν για την προσπάθεια να τερματιστεί το Child Trafficking», πρόσθεσε ο Opie Ortiz Lemansky.

«Ορίστε μια ιδέα: Βγάλτε σε πλειστηριασμό αυτές τις πλούσιες τσάντες δώρων και δωρίστε τα μετρητά σε οργανώσεις προσφύγων. Αντί να χαϊδεύετε διασημότητες, βοηθήστε τους φτωχούς και τους ταλαιπωρημένους από τον πόλεμο», έγραψε στο Twitter ο συγγραφέας Larry Sabato.

«Προτείνω οι υποψήφιοι να μην δεχτούν τουλάχιστον 100.000 δολάρια από τα δώρα στις τσάντες και να ζητήσουν να δωριστούν τα αντικείμενα ή η χρηματική τους αξία σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους άστεγους στο Λος Άντζελες. Η φιλανθρωπία αρχίζει από το σπίτι. Ίσως και να ανεβάσει την τηλεθέαση», πρότεινε ο John Adam Hamilstein.