Τον προσεχή μήνα θα προβληθεί στο φεστιβάλ των Καννών το ντοκιμαντέρ για τη βρετανίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουαινχάουζ με τίτλο «Amy» και ήδη οι αντιδράσεις της οικογένειες είναι έντονες.

Το ντοκιμαντέρ σκιαγραφεί τη διαδρομή της τραγουδίστριας της σόουλ, τα πρώτα της βήματα στη σκηνή, τη δόξα κυρίως με το κομμάτι «Rehab», έως τον θάνατό της το 2011 από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η οικογένειά της το χαρακτηρίζει «παραπλανητικό».

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εκπρόσωπος εξηγεί ότι η οικογένεια Γουάινχαουζ επιθυμεί να «διαφοροποιηθεί από την ταινία η οποία θα βγει εκτός θέματος, που είναι η λατρευτή τους και αείμνηστη ‘Ειμι. Πιστεύουν ότι το φιλμ είναι μια χαμένη ευκαιρία για την απόδοση φόρου τιμής στη ζωή της και το ταλέντο της, όπως και ότι είναι παραπλανητικό, με βασικές αναλήθειες. Υπάρχουν ακριβείς ισχυρισμοί σε βάρος της οικογένειας και της διαχείρισης που είναι αβάσιμοι και δυσανάλογοι». Η οικογένεια δεν διευκρίνισε σε ποιους ισχυρισμούς συγκεκριμένα αναφέρεται.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από το βρετανό Ασίφ Καπάντια, ο οποίος απέσπασε το βραβείο BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2011 για το «Senna», που αναφέρεται στον βραζιλιάνο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 ‘Αιτρον Σένα.

Η ομάδα του «Amy» υπεραμύνεται του έργου της. «Όταν μας πρότειναν να κάνουμε το φιλμ, αρχίσαμε να δουλεύουμε έχοντας την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας Γουάινχαουζ και προσεγγίσαμε το θέμα με πλήρη αντικειμενικότητα, όπως στο «Senna», υποστηρίζουν οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ.

Διαβεβαιώνουν επίσης ότι πήραν «100 συνεντεύξεις από ανθρώπους που γνώριζαν την ‘Ειμι: φίλους, οικογένεια, πρώην συνεργάτες και μέλη της μουσικής βιομηχανίας που είχαν συνεργαστεί μαζί της. Τα όσα εξιστορεί το φιλμ είναι η αντανάκλαση των στοιχείων που αντλήσαμε από τις συνεντεύξεις αυτές».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.