Η Τζένη Μπαλατσινού είδε από κοντά τον Πέτρο Κωστόπουλο ένα μεσημέρι του 1990 στο γραφείο του, λίγες ημέρες μετά τη στέψη της ως Σταρ Ελλάς. Την πήγε εκεί ο μάνατζέρ της, Νίκος Κουντουράς προκειμένου να του δείξει το book της και να θέσει υποψηφιότητα για ένα από τα επόμενα εξώφυλλα του περιοδικού «ΚΛΙΚ». Ένα εξώφυλλο εκεί θα εκτόξευε το κασέ της ως μοντέλο ακόμη περισσότερο και από τη στέψη της.

Το ραντεβού με τον Πέτρο Κωστόπουλο, διευθυντή του περιοδικού, κλείστηκε μεσημέρι μετά την προγραμματισμένη εμφάνιση της Τζένης στο πρωινό πρόγραμμα που παρουσίαζε η Ρούλα Κορομηλά στην ΕΡΤ. Η σύμπτωση αυτή, όπως αναφέρει το περιβάλλον του πρώην μοντέλου στο Πρώτο Θέμα, βόλευε γιατί η Τζένη θα ήταν μακιγιαρισμένη επαγγελματικά και πίστευε ότι στην πρώτη της συνάντηση με τον εκδότη θα εντυπωσίαζε. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν έτσι.

Ένας φίλος του ζευγαριού περιγράφει: «Η πόρτα στο γραφείο της Φραγκοκλησιάς 9 στο Μαρούσι χτύπησε, η Τζένη μπήκε στο γραφείο κρατώντας στα χέρια το book της με όσες φωτογραφίες είχε προλάβει να βγάλει ως μοντέλο, ο Πέτρος τράβηξε μια ρουφηξιά από το πούρο του, την κοίταξε και το καλύτερο που σκέφθηκε να πει στο κατάξανθο κορίτσι που έτρεμαν τα πόδια του ήταν “Μα καλά, πώς είσαι έτσι; Τι βάψιμο είναι αυτό και είσαι σαν καμπούκι;”. Η Τζένη ντράπηκε, ο Κουντουράς γέλασε από αμηχανία, ο Πέτρος τράβηξε άλλη μια ρουφηξιά από το πούρο του… αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες γιατί στην πραγματικότητα εκείνη την ημέρα αυτοί οι δύο άνθρωποι άλλαζαν τη μοίρα τους».

Ο Πέτρος και η Τζένη δεν ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Εκείνος έβγαινε τότε με τη γραμματέα του και η Τζένη ετοιμαζόταν να αρραβωνιαστεί τον Δημήτρη Σπυρόπουλο, έναν επιχειρηματία που τότε είχε ένα πολύ διάσημο ταξιδιωτικό γραφείο. Όμως στην Αθήνα όταν θέλεις και μπορείς να συναντήσεις κάποιος, δεν είναι δύσκολο και για τον Πέτρο Κωστόπουλο δεν ήταν καθόλου…

Η επόμενη επαγγελματική συνάντηση
Έτσι, μία ακόμη σύμπτωση διευκολύνει τα πράγματα: η Τζένη παρουσίαζε την εκπομπή του Νίκου Μαστοράκη, «Φώτα, Κάμερα, Πάμε» στο STAR Channel, όταν στη θέση του διευθυντή προγράμματος του καναλιού τοποθετήθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος. Η επαγγελματική συνάντηση του Πέτρου και της Τζένης, όπως αναφέρει το περιβάλλον του πρώην ζευγαριού στο Πρώτο Θέμα, είχε αυτή τη φορά μια μικρή δόση ρομαντισμού και μια υποψία για κάποιο κάρμα.

Η συνύπαρξη στο κανάλι είχε στο μεταξύ ενδυναμώσει και την κοινωνική τους σχέση. Είχαν φθάσει σχεδόν να κάνουν κολλητή παρέα μαζί με τους φίλους του. Οι πληροφορίες ανέφεραν τότε ότι ο Πέτρος είχε πλησιάσει τη Τζένη για τι θεωρούσε ότι θα ήταν η ιδανική σύντροφος για έναν πολύ αγαπημένο του φίλο που είχε κακή εμπειρία από τις γυναίκες.

Καθημερινές οι συναντήσεις τους
Τα πράγματα έρχονται έτσι στην επαγγελματική ζωή του Πέτρου και της Τζένης που οι συναντήσεις τους γίνονται σχεδόν καθημερινές. Η έλξη αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονη. Στο πρωτοχρονιάτικο σόου του καναλιού ο σκηνοθέτης που αντιλαμβάνεται τη χημεία που υπάρχει μεταξύ τους, προτείνει να χορέψουν μαζί ένα χορό. Ο Πέτρος εκείνος το συγκεκριμένο βράδυ του γυρίσματος, αμέσως μετά το χορό, προτείνει για πρώτη φορά στη Τζένη να βγουν για φαγητό οι δυο τους. Η απάντησή της ήταν αρνητική.

Η αποκάλυψη του έρωτα
Ο Πέτρος Κωστόπουλος στο άκουσμα ότι η Τζένη αρραβωνιάστηκε τον σύντροφό της, άσκησε την κριτική του και τότε εκείνη κατάλαβε ότι κι εκείνος αλλά κι εκείνη είχαν ερωτευθεί. Οι καβγάδες με το σύντροφό της τότε ήταν καθημερινοί και φαινόταν ότι η σχέση αυτή δεν θα προχωρούσε. Όταν η Τζένη γνώρισε καλύτερα τον Πέτρο, κατάλαβε ότι έναν τέτοιο άνδρα θα ήθελε στη ζωή της. «Αυτός είναι πραγματικός άνδρας. Κανείς άλλος δεν είναι σαν κι αυτόν», θυμάται φίλη της.

Λίγους μήνες αργότερα, κι ενώ οι σχέσεις και των δύο, δεν πάνε καλά, ένα ταξί στο Λονδίνο τους δίνει την ευκαιρία να βρεθούν μαζί. Η Τζένη πήγε στο ταξίδι με την ιδιότητα της παρουσιάστριας του STAR Channel και ο Πέτρος ως εκδότης του «Nitro». Μετά από μία έξοδο για φαγητό, στο ταξί κατά την επιστροφή για το ξενοδοχείο, ο Πέτρος έσκυψε και τη φίλησε στο στόμα, παρότι είχε φάει κρεμμύδι. Στην Αθήνα μετά το χωρισμό της Τζένης από τον αρραβωνιαστικό της, η σύντροφος του Πέτρου δε γνώριζε για την παράλληλη σχέση. Έτσι, εκείνος έφυγε με τη σύντροφό του στο Μαϊάμι και η Τζένη με μια φίλη της στο Μαρακές, θέλοντας να απομακρυνθεί από τον Πέτρο Κωστόπουλο. Εκείνος όμως έψαξε και τη βρήκε.

Ένα χρόνο αργότερα η Τζένη μετακόμισε στο σπίτι του Πέτρου στη Φιλοθέη. Βέβαια, η πρόταση γάμου στη Τζένη έγινε με λιγότερο ρομαντισμό από αυτόν που θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο που πήγε μέχρι το Μαρακές για να τη βρει. «Όταν τον πιάνει μεγάλος συναισθηματισμός, κάνει σαν παιδί. Ντρέπεται για το συναίσθημά του και κάνει το ανάποδο», λέει φίλος του. «Σαν αγγούρι ήμουν. Μου ήρθε η έμπνευση μια μέρα που ήμουν στο γραφείο. Δεν έκανα το κλασικό, πάμε να φάμε, ανοίγω το κουτάκι με το μονόπετρο και το ξεφουρνίζω. Και επειδή είμαι και ντροπαλό αγγούρι, την παίρνω τηλέφωνο και της λέω “Δε μου λες, επειδή χαλάει ο καιρός στη Μύκονο τον Ιούλιο και αρχίζουν οι αέρηδες, πότε προτιμάς να παντρευτείς, 15 ή 22 Ιουνίου”.

Δε μιλάει για λίγο και μετά μου λέει: 22 μου ακούγεται καλύτερο. Μετά της είπα να πάρει και καμιά αστρολόγα να τη ρωτήσει πότε είναι καλύτερα. Είπαν αυτές ότι 16 ήταν η καλύτερη ημερομηνία, αλλά εμείς το είχαμε κλείσει. Για μένα ήταν μια μπανάλ μέρα, για εκείνη προσπαθούσα να την κάνω υπέροχη», θυμάται ο Πέτρος.

Η ζωή για το ζευγάρι μοιάζει παραμυθένια και ο γάμος του πολυσυζητήθηκε με κάθε λεπτομέρεια. Πήγαιναν το χειμώνα στο Μαϊάμι για να μαυρίσουν, μένοντας στη διπλανή καμπάνα από την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μαρκ Άντονι, πετάγονταν για σκι στην Ελβετία, για ψώνια στη Νέα Υόρκη, κ.ά.

Οι εντάσεις
Όμως, δεν ήταν όλα τέλεια. Οι καβγάδες στο σπίτι άρχισαν να γίνονται συχνοί, οι κόντρες άρχισαν από ασήμαντες αφορμές, οι διαφωνίες τους φθάνουν στα άκρα. «Ένα βράδυ είχαμε πάει σπίτι τους για φαγητό. Όπως ήμασταν χαλαροί και περνούσαμε ωραία, είπαμε να παίξουμε παντομίμα για να γελάσουμε. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, το παιχνίδι και αντί να γελάσουμε μόνο που δεν βάλαμε τα κλάματα. Άρχισαν να τσακώνονται γιατί η Τζένη δεν έκανε καλά μια παντομίμα, φώναζαν ο ένας στον άλλον και στα καλά καθούμενα ξεκίνησε ένας καβγάς που δεν είχε καμία εξήγηση. Σηκωθήκαμε και φύγαμε άρον άρον. Την επόμενη μέρα μας πήρε η Τζένη και μας ζήτησε συγγνώμη», περιγράφει στενός συνεργάτης του Πέτρου Κωστόπουλου, που όλα αυτά τα χρόνια είχε γίνει συχνά μάρτυρας τέτοιων στιγμών εντάσεων. «Δεν είναι εύκολος άνθρωπος ο Πέτρος», σημειώνει φίλος του, «όποιος τον έχει ζήσει, ξέρει ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός και δίκαιος άνθρωπος, ο οποίος, όμως, έχει μονίμως μεγάλη ένταση και νεύρα τα οποία ξεσπάει αδιακρίτως και χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να σε προσβάλλει», συμπληρώνει.

Μετά την κατάρρευση της Imako
Η εποχή της κατάρρευσης του εκδοτικού συγκροτήματος του Πέτρου βρίσκει το ζευγάρι σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο για τη σχέση τους. Άνθρωποι που τους ξέρουν καλά τονίζουν ότι είναι βαθιά πληγωμένοι ο ένας από τον άλλο. Τα συναισθήματα όμως λόγω των εξελίξεων μπαίνουν στην άκρη.

Η Τζένη μετακομίζει στο γραφείο της Imako και αναλαμβάνει τη θέση του Πέτρου. Κοιτάζει τα οικονομικά, τις αποθήκες,, τα εμπορικά, ψάχνει αρχεία, επιταγές και λεφτά. Όμως, πολλοί έλεγαν ότι εκτός από τις αλλαγές, άλλαζε και τη διακόσμηση, πιστή στο φενγκ σούι.

Τέλη του 2011, ο Κωστόπουλος περιφερόταν στους διαδρόμους της υπό κατάρρευση εκδοτικής του εταιρείας, εξομολογούμενος σε όποιον είχε διάθεση να τον ακούσει ότι: «δεν έπρεπε να το έχω κάνει στη γυναίκα και τα παιδιά μου». Εννοούσε ότι κακώς είχε επενδύσει στην καταδικασμένη Imako τα τελευταία του αποταμιευμένα κεφάλαια. Την ίδια περίοδο, η κατάσταση στο σπίτι της οικογένειας ήταν ακόμη πιο χαοτική. Ο Πέτρος ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και το τηλέφωνό του χτυπούσε συνεχώς από απλήρωτους προμηθευτές, εργαζόμενους, τράπεζες κ.ά. Με τους λίγους ανθρώπους που μιλά, έλεγε το περιβάλλον του, ότι σκέφτεται να βάλει ακόμη και τέρμα στη ζωή του. Αργότερα σε συνέντευξή του είπε ότι μόνο το γέλιο του παιδιού του, μια που ήταν μόνο 5 ετών, τον έσωσε από το θάνατο, όπως και η σκέψη των δύο κοριτσιών του που του είχαν γράψει τότε δημόσια ότι «πλούσιος δεν είναι ο πατέρας που έχει τα χέρια του γεμάτα από λεφτά. Είναι αυτός ο πατέρας που έχει στα χέρια του τα παιδιά του». Τίποτα όμως μεταξύ του ζευγαριού δεν ήταν το ίδιο και τότε άρχισαν να απομακρύνονται.

Οι ισορροπίες μετά το χωρισμό

Πληροφορίες λένε ότι οι δυο τους δεν έχουν αποφασίσει αν θα κρατήσουν το σπίτι στη Φιλοθέη, παρόλο που το έχουν νοικιάσει από την τράπεζα μέχρι το 2019. Έτσι κι αλλιώς, στα επόμενα δυο χρόνια οι μεγάλες κόρες τους θα φύγουν για σπουδές και μόνο ο μικρός γιος τους θα μείνει μαζί τους. Πλέον, ο Κωστόπουλος έχει νοικιάσει ένα σπίτι πολύ κοντά στο παλιό τους, όπου περνά τα βράδια του.

Κανείς βέβαια, εκτός από εκείνους που γνώριζαν, δεν κατάλαβε και τίποτα στην κοινή εκπομπή τους στο MEGA. Γι’ αυτό και η είδηση του χωρισμού έσκασε σαν… βόμβα.

Οι τελευταίες κοινές φωτογραφίες του ζευγαριού ήταν τέσσερις μέρες πριν την ανακοίνωσή τους ότι χωρίζουν. Όμως, οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν, στη Μύκονο για να γιορτάσει όλη η οικογένεια τα γενέθλια του γιου τους. Τα βλέμματα όλων ήταν πάνω τους και η αμηχανία που υπήρχε ήταν ευδιάκριτη. Και έτσι αποφάσισαν να συνεχίσουν, από μακριά αλλά από πολύ κοντά, όταν πρόκειται για την ηρεμία των παιδιών τους.