Δύο φορές είχαν φτάσει στα πρόθυρα του διαζυγίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη. Αιτία φαίνεται πως ήταν ο προκλητικός τρόπος προβολής του πλούτου της Βίκυς Σταμάτη.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις «υπερβολές» της συζύγου του ήταν ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επιθυμούσε μια πιο διακριτική παρουσία του ίδιου και κυρίως, της γυναίκας του.

Τι κι αν της είχε κάνει επανειλημμένα συστάσεις να «συμμορφωθεί» σε ένα λιγότερα φανταχτερό τρόπο ζωής. Εκείνη συνέχιζε ακάθεκτη τον ακριβό τρόπο ζωής της, φτάνοντας στο σημείο να αγοράζει ολόκληρα μαγαζιά μέσα σε μόλις μια ημέρα.

Το 2005, όπως αναφέρει το Ciao, μόλις έναν χρόνο μετά το σκανδαλώδες γάμο τους, ήρθε και ο μεγάλος καυγάς που έφερε τον προσωρινό χωρισμό για τα δυο αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Αφορμή στάθηκε η πρόσκληση σε κάποιο κοσμικό event. Το ίδιο βράδυ, και μετά από έναν πολύ έντονο καυγά, εκείνη πήρε τα πανάκριβα ρούχα της και έφυγε από το σπίτι. Επέστρεψε όμως μετά από τρεις ημέρες, αφού προφανώς το νεοκλασικό της έλειψε περισσότερο από την ελευθερία της.

Ένας άλλος καυγάς που παρ’ ολίγο να τους οδηγήσει στον χωρισμό έγινε μετά από το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, με τις αποδείξεις από τα ψώνια της «κυρίας υπουργού» από τον οίκο Hermes. Ο σάλος που προκλήθηκε στενοχώρησε τον Τσοχατζόπουλο, ο καυγάς ήταν τεράστιος και εκείνη τον απείλησε ότι αν δεν την αφήσει να ευχαριστηθεί τη ζωή της, θα φύγει από το σπίτι και πάλι.