Η Τζούλια Φοξ παραχώρησε συνέντευξη στη βρετανική έκδοση του περιοδικού Cosmopolitan και μίλησε για το best-seller βιβλίο που εξέδωσε και μεταξύ άλλων ξέσπασε για τις αντιλήψεις που επικρατούν για το γυναικείο σώμα φέροντας ως παράδειγμα την ίδια καθώς υπογράμμισε πως πολλάκις έχει νιώσει πως τη βλέπουν μονάχα ως αντικείμενο του σεξ.

Η ηθοποιός που έγινε διάσημη μετά την εμφάνισή της στην ταινία «Uncut Gems» πλάι στον Άνταμ Σάντλερ, τόνισε: «Τα γυναικεία σώματα πρέπει να εκτιμούνται και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο σαν σεξουαλικά αντικείμενα. Όποιος θυμώνει μαζί μου επειδή δείχνω πολύ δέρμα, μου έχει κολλήσει αυτή την ταμπέλα, “αντικείμενο του σεξ”».

«Αλλά είμαι πολλά περισσότερα από αυτό και το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που κάνω με αυτό το σώμα. Είμαι περήφανη για το σώμα μου. Γιατί να μη φορέσω κάτι αποκαλυπτικό, πραγματικά κουλ και καλλιτεχνικό; Γιατί να επιλέξω να ερμηνεύσω το σώμα μου ως σεξουαλικό αντικείμενο;», πρόσθεσε.

Δεν έμεινε εκεί, όμως. Η 33χρονη αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλές φορές και οι γυναίκες την κρίνουν σκληρά. «Αυτό δείχνει πραγματικά πως ακόμη και οι γυναίκες θέλουν οι άλλες γυναίκες να μένουν πίσω. “Καλύψου, ντύσου πιο σεμνά”».

Η άποψή της για τους άνδρες

Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο βιβλίο της «Down the Drain», οι άντρες είναι απαίσιοι. Γιατί; «Οι άντρες δεν γεννιούνται απαίσιοι. Η κοινωνία τους κάνει απαίσιους. Η πατριαρχία είναι κακή για τις γυναίκες αλλά είναι επίσης πολύ κακή και για τους άντρες. Κατά συνέπεια, συμπάσχω πιο πολύ με την κατάσταση των αντρών – αν και δεν έχω καμία ανοχή γι’ αυτούς, καταλαβαίνω ότι αυτό που είναι, δεν είναι μόνο δικό τους λάθος. Γεννιούνται σε ένα σύστημα που τους δημιουργεί. Και προφανώς επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από αυτό, αλλά νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ μοναχικό. Δεν ξέρουν πώς να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους επειδή ποτέ δεν διδάχθηκαν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, δεν ξέρουν πώς να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους. Σήμερα είναι όλοι μεγάλα μωρά επειδή όλοι είναι τόσο καθυστερημένοι» εξηγεί.

Τώρα έχει φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι. «Στην αρχή ήθελα κορίτσι, αλλά τώρα που έχω αγόρι απλά θέλω περισσότερα αγόρια. Είναι τόσο αθώα. Αρχίζεις πραγματικά να ταυτίζεσαι με άντρες και με το τι τραβάνε. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν τους σκεφτόμουν μ’ αυτόν τον τρόπο έως ότου απέκτησα γιο. Ελπίζω να μην τον καταστρέψει και αυτόν ο κόσμος. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε περισσότερους άντρες που να δίνουν το παράδειγμα και να δείχνουν σε άλλους άντρες πώς να είναι καλύτεροι» τονίζει.