Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό το φθινόπωρο του 2022 ο CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, καθώς, όπως εξήγησε η αποτελεσματικότητα των αναμνηστικών δόσεων φθίνει με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Μπανσέλ δήλωσε ότι τα άτομα που έλαβαν την ενισχυτική δόση το φθινόπωρο πιθανότατα θα έχουν αρκετή προστασία για να περάσουν τον χειμώνα, όταν οι νέες μολύνσεις αυξάνονται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν το κρύο.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα των δόσεων θα μειωθεί με την πάροδο των μηνών, όπως συνέβη και με τις δύο πρώτες δόσεις. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτική δόση από το φθινόπωρο του 2022» είπε ο CEO της Moderna, προσθέτοντας ότι άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή έχουν υποκείμενες παθήσεις μπορεί να χρειάζονται αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε πει ότι πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί και θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό» επανέλαβε ο Στεφάν Μπανσέλ.