Το δικό του «υπουργείο τροφίμων» αναλαμβάνει να οργανώσει ο διάσημος (και ιδιαίτερα αγαπητός στη νεολαία) σεφ, Τζέιμι Όλιβερ. Ο βρετανός σεφ έχει ως στόχο να διδάξει τους Αυστραλούς να μάθουν πώς να μαγειρεύουν και να τρώνε υγιεινά.

Ο ‘Ολιβερ κατόρθωσε να κερδίσει το στοίχημα και τις κριτικές και να βελτιώσει τη διατροφή των παιδιών στα βρετανικά σχολεία με μια εκστρατεία που ξεκίνησε το 2005.

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια γενικότερη εκστρατεία για την ορθή διατροφή με τον τίτλο «Υπουργείο Τροφίμων» σε ολόκληρη τη Βρετανία, στο πλαίσιο της οποίας ίδρυσε περιφερειακά κέντρα για να διδάσκει την προετοιμασία και υγιεινότερη παρασκευή του φαγητού.



Στις αρχές του χρόνου, ο ‘Ολιβερ ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την ιδέα του «Υπουργείου Τροφίμων» και στην Αυστραλία, όπου μετά την εκτεταμένη έρευνα και μελέτη που διεξήγαγε η κυβέρνηση, προέκυψε ότι η πλειοψηφία των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Η εκστρατεία του ‘Ολιβερ θα ξεκινήσει ότι τη βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου σήμερα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επιδοτήσει το πρόγραμμα με 2,54 εκατ. δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέσω μη κερδοσκοπικών οργανισμών που δημιουργήθηκαν από εταιρία εμπορίας ηλεκτρονικών.

«Σήμερα θα είναι μια μέρα ορόσημο για την ιστορία του αγώνα της Αυστραλίας ενάντια στην παχυσαρκία», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τζέιμι ‘Ολιβερ.