Ένας περίπατος για τη συνδρομή του συλλόγου παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Η Πίστη» θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου στην Κίρρα των Δελφών, το παλιό επίνειο της πόλης.

Σε ένα μονοπάτι μήκους 13 χιλιομέτρων  θα συμμετέχουν δεκάδες προσωπικότητες από το χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων, αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα της Αρσεναλ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της ομάδας και ο προπονητής της Αρσέν Βεγκέρ θα έρθουν στην Ελλάδα το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από τον περίπατο, όταν θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, στο στάδιο του Χρισσού.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Arsenal in the Community θα αντιμετωπίσει τοπική ομάδα και, στη συνέχεια, ομάδα παλαιμάχων του Φωκικού θα τεθεί αντιμέτωπη με μεικτή ομάδα ηθοποιών, τραγουδιστών και δημοσιογράφων. Όμως και οι παλαίμαχοι της ομάδας θα έρθουν στη χώρα μας για να περπατήσουν με τους Έλληνες διανοούμενους και καλλιτέχνες που θα υποστηρίξουν την πρωτοβουλία.

Όπως εξήγησε ο Νικόλαος Φουσέκης, νομάρχης Φωκίδας και εμπνευστής του περιπάτου, «οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και θα καταλήξουν στην Κίρρα (δίπλα στην Ιτέα), διαδρομή που αποτελεί μέρος του χαρακτηρισμένα διεθνούς μονοπατιού Ε4 που ενώνει το Γιβραλτάρ με την Κύπρο. Στην αρχαία Κίρρα (που ήταν το επίνειο των Δελφών) διατηρούνται ερείπια από αποθήκες και οικίες, τα θεμέλια από το αρχαίο τείχος, η βάση από το φάρο και μέσα στη θάλασσα τα ερείπια από το λιμάνι. Από την Κίρρα ξεκινούσε μονοπάτι το οποίο ακολουθούσαν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο φημισμένο Ιερό Μαντείο των Δελφών. Στις μέρες μας μπορεί να περπατηθεί αφού σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται ειδική εκπαίδευση ή εξοπλισμός».