Κουτσομπολέψτε, κάνει καλό!

Το κουτσομπολιό συμβάλλει στη μείωση του άγχους


ΥΓΕΙΑ
16:15
21/01/2012
Κουτσομπολέψτε, κάνει καλό!
2
loading

Σίγουρα το να ανήκει κανείς στην κατηγορία των κουτσομπόληδων δεν είναι και ό,τι πιο τιμητικό. Ωστόσο ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έρχονται να μετριάσουν τον αρνητικό αντίκτυπο του χαρακτηρισμού αυτού καθώς όπως αποκαλύπτουν το κουτσομπολιό έχει και οφέλη.

Μεταξύ αυτών η μείωση του στρες, η αποτροπή της κακής συμπεριφοράς και η αποφυγή της εκμετάλλευσης των άλλων.

Οι Αμερικανοί ερευνητές διεξήγαγαν τέσσερα διαφορετικά πειράματα σε εκατοντάδες φοιτητές του πανεπιστημίου και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κουτσομπολιό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής τάξης.

Επίσης, διαπίστωσαν ότι το κουτσομπολιό μπορεί να είναι θεραπευτικό. Οι συμμετέχοντες στα πειράματα λόγου χάρη ένιωθαν ταχυκαρδία όταν έβλεπαν κάποιον να συμπεριφέρεται άσχημα, αλλά η αύξηση των παλμών της καρδιάς ήταν μικρότερη όταν μπορούσαν να πουν σε άλλους τι είχαν δει. Στην περίπτωση αυτή ένιωθαν καλύτερα και ηρεμούσαν.

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι δεν πρέπει να νιώθουμε ενοχές όταν αποκαλύπτουμε σε τρίτους την κακή συμπεριφορά ενός γνωστού, ιδιαίτερα όταν με αυτή την πράξη μας βοηθάμε ώστε να μη γίνουν κι άλλοι αντικείμενα εκμετάλλευσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΜΙΤΣΗ

    ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ...ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΧΑΡΗ....

  2. avatar TAMARON

    καλα, στο κουτσομπολιο οι ελληνιδες παιρνουν ...χρυσο μεταλλιο !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει