Το ελιξίριο της νεότητας μπορεί να μην έχει ανακαλυφθεί ακόμα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο… Το κάπνισμα σας γερνάει πρόωρα!

Επηρεάζει όχι μόνο την υγεία σας, αλλά ακόμη την όψη της επιδερμίδας σας, των δοντιών και των μαλλιών σας και σας προσθέτει πολλά «έξτρα» χρόνια. Μπορεί να επηρεάσει ακόμη τη γονιμότητά σας, την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων σας καθώς και των οστών σας.

Εσείς μπορείτε να καταλάβετε ποια από τις παρακάτω δίδυμες είναι η καπνίστρια; Είναι πολύ εύκολο… για την ακρίβεια… «βγάζει μάτι»!

– Το κάπνισμα αφαιρεί το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες της επιδερμίδας, εμα αποτέλεσμα ορισμένοι καπνιστές να φαίνονται χλωμοί, ενώ άλλοι αναπτύσσουν δυσχρωμίες.

-Προκαλεί χαλάρωση του δέρματος, λόγω των περισσοτέρων από 4.000 χημικές ουσίες που περιέχονται στον καπνό, οι οποίες καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Η χαλάρωση μάλιστα δεν εμφανίζεται μόνο στο πρόσωπο, που «υποφέρει» από τους καπνούς, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, όπως τα χέρια και το στήθος.

-Το κάπνισμα τονίζει τις γραμμές γύρω από τα χείλη και εντείνει τις ρυτίδες στην περιοχή.

-Εμφανίζονται δυσχρωμίες και κηλίδες τόσο στο πρόσωπο όσο και στα χέρια.

-Καταστρέφει τα δόντια και τα ούλα. Οι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τα δόντια τους σε σχέση με έναν μη-καπνιστή.

-«Κιτρινίζουν» τα χέρια. Το… χρώμα θα φύγει εν καιρώ εφόσον σταματήσετε να καπνίζετε!

-Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σας πέσουν τα μαλλιά. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους τα μαλλιά τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών τείνουν να γίνονται πιο λεπτά. Το κάπνισμα όμως επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, ενώ σύμφωνα με ορισμένες μελέτες οι καπνιστές έχουν πολλές πιθανότητες να μείνουν φαλακροί!