Προειδοποιητική οδηγία κατά της κατανάλωσης μίας μάρκας καραμέλας με την παιγνιώδη ονομασία «τοξικά πυρηνικά απόβλητα», εξέδωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές, καθώς αυτές αποδείχθηκαν πραγματικά επικίνδυνες και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα σε βρέφη, μικρά παιδιά και εγκύους.

Συγκεκριμένα, οι αναλύσεις έδειξαν πως οι πακιστανικής προέλευσης καραμέλες Toxic Waste Sludge Chew Bars, με γεύση κεράσι, περιείχαν πολύ αυξημένα επίπεδα μολύβδου και πιο συγκεκριμένα κατά 2,4 φορές μεγαλύτερα από τα επιτρεπτά όρια των αμερικανικών προδιαγραφών ασφαλείας.

Ωστόσο, η εταιρεία Circle City Marketing and Distributing που έχει έδρα στην Ιντιάνα των ΗΠΑ και εισάγει τις συγκεκριμένες καραμέλες, ανακοίνωσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε περιστατικό ασθενείας εξαιτίας της κατανάλωσης τους.

Η οδηγία αφορά όλες τις καραμέλες αυτής της μάρκας καθώς και όλων των γλυκισμάτων που έχει παρασκευάσει αυτή η εταιρεία, από ιδρύσεώς της το 2007.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.