Άγνωστοι έκλεψαν τον μετασχηματιστή γεώτρησης που τροφοδοτεί με νερό το χωριό Δημητρίτσι στις Σέρρες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μείνουν χωρίς νερό. Αυτή, δε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Στο παρελθόν, η συσκευή έχει κλαπεί πολλαπλές φορές.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα grtimes.gr, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ηλίας Λυγγερίδης «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αυτόν τον ίδιο μετασχηματιστή λόγω του χαλκού που εμπεριέχει τον έχουν αφαιρέσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, οι δύο τελευταίες μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών. Για την ακρίβεια χωρίς νερό είχαμε μείνει και την Καθαρά Δευτέρα».

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων που κατέθεσε ο κ. Λυγγερίδης, ο οποίος σημείωσε: «Πιάνουν αρκετούς με τα αυτοκίνητά τους γεμάτα χαλκό όμως είναι δύσκολο να διωχθούν με αποτέλεσμα να αφήνονται ελεύθεροι. Και αυτό το πράγμα δημιουργεί μια γενικότερη ανακατωσούρα στο χωριό. Για παράδειγμα οι κτηνοτρόφοι μου έχουν πει, πως όταν δεν έχουν νερό να δώσουν στα ζώα, αυτά δαγκώνουν τις ποτίστρες και προκαλούν φθορές».

Υψηλό κόστος

Η τοπική κοινότητα αντιμετωπίζει και το πρόβλημα του υψηλού κόστους της αντικατάστασης του μετασχηματιστή, που κοστίζει «περίπου 5.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βγάλει σχέδιο ένας ηλεκτρολόγος και η ΔΕΥΑΛ πρέπει να έρθει και να προετοιμάσει τα πάντα, έτσι ώστε όταν φτάσει ο γερανός που θα τον τοποθετήσει θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες εργασίες», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος όπως ο ίδιος λέει, για να σταματήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο θα πρέπει κάποια στιγμή να τοποθετηθεί μια κάμερα σε κοντινό σημείο, έτσι ώστε να «ξέρουμε ποιος μας κλέβει» ή έστω ένας συναγερμός που θα «αποτρέπει τους επίδοξους ληστές, να προχωρήσουν στην κλοπή. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, πρέπει ωστόσο να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα. Μπορεί και αυτή τη φορά να κινητοποιηθήκαμε άμεσα και να προχωρήσαμε στην άμεση αντικατάσταση του μετασχηματιστή έτσι για να μη μείνουμε περισσότερες ώρες χωρίς νερό, ωστόσο κανείς δεν αποκλείει ότι σήμερα μπορεί να κλέψουν και τον καινούργιο».

Να σημειωθεί ότι το Δημητρίτσι βρίσκεται κοντά στον κάμπο των Σερρών, στη συμβολή του ποταμού Στρυμόνα με τον παραπόταμο του Κοπατσιανού. Απέχει 19 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών και 12,5 από τη Νιγρίτα. Απαριθμεί περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους.