Φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γύρω στις 04:30, της Παρασκευής (24/3) σε εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Στο σημείο, έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ έχει κινητοποιηθεί και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Επιπλέον, έχουν αποκλειστεί και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο δρόμο.

Πέραν αυτού, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV, στο σημείο βρίσκονται και τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο Mega, υπάρχουν και τουλάχιστον δύο τραυματίες με εγκαύματα. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς φέρεται να είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε με ένα από τα ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό. Ο τραυματίας φέρεται να είναι ένοικος ενός εκ των διαμερισμάτων πάνω από το κατάστημα εστίασης.

Πάνω από το κατάστημα βρίσκονται κατοικημένα διαμερίσματα και όπως αναφέρθηκε από το ρεπορτάζ του Open TV, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ενοίκους των κατοικιών πάνω από το κατάστημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με έναν άνδρα που είναι υπάλληλος στο εστιατόριο, τόνισε στην κάμερα του Open TV πως άγνωστοι έσπασαν τζάμι του καταστήματος και πέταξαν κάτι, προφανώς κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό κι έπειτα εξαφανίστηκαν. Αυτό συνέβη προτού ξεσπάσει φωτιά.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο ίδιο μέσο πως ακούστηκαν δυνατοί ήχοι «σαν εκρήξεις» και προτού φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική ακούστηκαν και φωνές. Στην περιοχή βρίσκονται τόσο κατοικίες, αλλά και γραφεία.

Το κατάστημα έχει υποστεί μεγάλη φθορά καθώς οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο με τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» για να περιορίσουν την πυρκαγιά μονάχα στο 4όροφο κτίσμα που βρίσκεται η επιχείρηση εστίασης ώστε να μην επεκταθεί στα διπλανά κτίρια.