Οι ταυτόχρονοι θάνατοι των δύο ηλικιωμένων στα ιαματικά λουτρά Σιδηροκάστρου και ενώ απολάμβαναν το μπάνιο τους σε διαμορφωμένο χώρο, είναι ένα ενδεχόμενο που προβλημάτισε τις αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία θανάτου των δύο ηλικιωμένων από το Βώλακα της Δράμας, ο θάνατός τους αποδίδεται σε πνιγμό.

O πνιγμός, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, έγινε στον ίδιο χρόνο. Πάντως περισσότερο φως στις συνθήκες των θανάτων, θα ρίξουν τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται σε τουλάχιστον δυο μήνες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Βρέθηκαν μέσα στο λουτρό από υπαλλήλους

Οι δύο ηλικιωμένοι, ένας 72χρονος και η 70χρονη σύζυγό του, ήταν εκδρομείς και βρέθηκαν στην περιοχή, για να κάνουν ιαματικά λουτρά. Είχαν φτάσει πριν από λίγες μέρες στην περιοχή και είχαν χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία και άλλες δύο φορές τα λουτρά.

Το μοιραίο απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου είχαν κλείσει ένα ατομικό λουτρό. Δε βγήκαν από το χώρο στον προβλεπόμενο χρόνο και υπάλληλοι των λουτρών τους χτύπησαν την πόρτα. Όταν δεν πήραν απάντηση, άνοιξαν την πόρτα και είδαν τους δύο ηλικιωμένους χωρίς τις αισθήσεις τους.