«Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ» σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακή Πολιτικής κα Κορίνα Κρέτσου κατά την διάρκεια επίσκεψης την Στερεά Ελλάδα το μεσημέρι της Κυριακής. Μάλιστα η ίδια η επίτροπος σε δηλώσεις της σημείωσε την βεβαιότητα ότι «θα βρεθεί τρόπος η Ελλάδα να επιστρέψει πάλι στην ανάπτυξη» ενώ χαρακτήρισε την παρουσία της στην χώρα μας και την επίσκεψη της στην ενδοχώρα σαν «δείγμα αλληλεγγύης».

Η Ευρωπαία Επίτροπος κα Κορίνα Κρέτσου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη στο γραφείο του στη Λαμία όπου σε σύσκεψη ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Στερεάς Ελλάδας αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε σχολικά συγκροτήματα που έχουν ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ ενώ τελευταίος σταθμός ήταν οι Θερμοπύλες και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης των Θερμοπυλών στο οποίο ενημερώνονται χιλιάδες επισκεπτών απ όλο τον κόσμο.

Ο Κ. Μπακογιάννης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης έκανε αναφορά «στην μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα με τις περικοπές χρηματοδοτήσεων, αφού είναι χαρακτηρισμένη ως μία «υπό μετάβαση» Περιφέρεια» και παράλληλα τόνισε την ανάγκη «αύξησης των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, και ταυτόχρονα η επιχειρηματικότητα και τα έργα υποδομής».

Επιπλέον σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αισθανόμαστε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι στο πλευρό μας» και συμπλήρωσε με νόημα ότι «είναι παράδοξο, αλλά εμείς αισθανόμαστε ότι έχουμε στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απ’ ότι με το ίδιο το κεντρικό κράτος στην Αθήνα».