Με προσωπικό ασφαλείας και χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα λειτούργησαν τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και οι προνοιακές μονάδες που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης και της 4η ΥΠΕ λόγω της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί δημόσια δωρεάν υγεία με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, εξόφληση των δεδουλευμένων για νυχτερινή εργασία και αργίες και ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων ολιγομελής ομάδα εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησε συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η μικρή συμμετοχή αποδόθηκε στο ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόσο ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος, όσο και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης ανέφεραν ότι δεν δημιουργήθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.