Εισήγηση για ανάκληση όλων των υποχρεωτικών μετατάξεων

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για τις εξελίξεις


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
14:10
16/05/2015
Εισήγηση για ανάκληση όλων των υποχρεωτικών μετατάξεων
4
loading

Η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι υπήρξε σημαντική εξέλιξη στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις μετατάξεις στο Υπουργείο Παιδείας. Η εισήγηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ περιλαμβάνει τα παρακάτω:

α) Ανάκληση όλων των μετατάξεων, που πραγματοποιήθηκαν με βάση το Ν. 4172/2013 (άρθρο 82, παρ.11), με τη διαδικασία «ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης» (η παρανομία αφορά τις ενέργειες του Υπουργείου και όχι, φυσικά, τους εκπαιδευτικούς).

Συνάδελφοι που είχαν μεταταχθεί επιστρέφουν στην περιοχή μετάθεσης από την οποία προέρχονταν.

β) Έχει ήδη ξεκινήσει η σύσταση οργανικών θέσεων για οκτώ ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελούσε την κομβική θέση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

γ) Μετά τη σύσταση των θέσεων, αυτές θα διεκδικηθούν, σε πρώτη φάση, από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν υποβάλλει αίτηση μετάθεσης.

δ) Στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διεκδικήσουν τη μετάταξή τους στην Πρωτοβάθμια, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στις θέσεις που θα απομένουν (όσον αφορά τις τρεις κοινές ειδικότητες) και στις νεοϊδρυθείσες (όσον αφορά τις υπόλοιπες πέντε ειδικότητες).

ε) Η ανάκληση αφορά όλες τις μετατάξεις (και αυτές σε διοικητικές θέσεις). Οι συνάδελφοι των οποίων οι μετατάξεις ανακαλούνται θα ανήκουν χωροταξικά μέχρι 31/8/2015 στις περιοχές όπου είναι τοποθετημένοι κατά το τρέχον σχολικό έτος. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί όλο το χρονοδιάγραμμα (μεταθέσεις – μετατάξεις).
Για το διάστημα της μετάταξής τους στην Πρωτοβάθμια θα μοριοδοτηθούν με τα συγκριτικά υψηλότερα μόρια (της περιοχής από την οποία προέρχονταν ή τοποθετήθηκαν).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι η παραπάνω εισήγηση κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του δικαίου αφού η διαδικασία των μετατάξεων όπως είχε γίνει (δίχως εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης, με ορισμό επιπλέον κριτηρίων από τα προβλεπόμενα, δίχως τήρηση των αξιολογικών πινάκων…) ήταν, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, εκτός νομιμότητας και είχε ως θύματα όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (τόσο αυτούς που ήδη υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια όσο και αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταταχθούν).

Η ΔΟΕ πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η θέση του εκπαιδευτικού κινήματος πως το καλοκαίρι του 2013 δεν περίσσευε κανένας εκπαιδευτικός σε καμία θέση, δικαιώνεται. Δεν υπάρχει, πλέον, η απειλή της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς που τελικά θα παραμείνουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε κανένας εκπαιδευτικός από αυτούς να μη μετακινηθεί εκτός του τόπου συμφερόντων του.

Η ΔΟΕ θεωρεί πως με την εισήγηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση όλων των θέσεων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από όλους σε συνθήκες νομιμότητας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Σακης9

  ΣΥΡΙΖΑ... η ελπίδα έρχεται ε; Φάτε ελπίδα αδέρφια τώρα ...4.000 καθηγητές μπαλάκι ξανά!

 2. avatar Βασιλική17

  Καλά πότε αυτό το κράτος θα έχει συνέχεια! Απογοήτευση και πάλι. Γινόμαστε μπαλάκι στα χέρια μικροκομματικών συμφερόντων. Και τι θα γίνει με όσους είχαν οργανική στη δευτεροβάθμια και πήραν μετάταξη για πρωτοβάθμια; Και όσοι ήταν πέρσι μεταταγμένοι τι θα γίνει με τις οργανικές που προέκυψαν και δεν μπορούσαν να τις διεκδικήσουν; Θα πρέπει να ακυρωθούν και όλες αυτές οι αποφάσεις. Και όσοι πήγαν σε διοικητικές θέσεις θα ξαναγυρίσουν πίσω στις παλιές θέσεις για έτσι κρίνουν κάποιοι; Ξέρω περίπτωση εκπαιδευτικού που από Πελοπόννησο πήγε Μακεδονία. Για μια ακόμα φορά 4500 εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει. Δεν μπορεί να συμμετέχουμε σε αποφάσεις οι οποίες σε μια νύχτα να ακυρώνονται και να ανατρέπεται εκ νέου η ζωή μας. Ντροπή και αίσχος!

 3. avatar Θύμα της έλλειψης Παιδείας

  Έλεος!

  1. avatar recluse

   Ελεος για τις λαμογιές;
   Ελεος για τις παρανομίες;
   Ελεος για τις θέσεις που που ανήκαν στην α/θμια και δόθηκαν παράνομα σε β/θμιους με πολύ λιγότερα μόρια;
   Ελεος πια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει