Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ένας 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου για το βασανισμό δύο χηνών, εκ των οποίων η μία πέθανε.

Ο 54χρονος κατηγορείται για την κακοποίηση και τη βάναυση μεταχείριση των δύο πτηνών. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» του Ηρακλείου σημειώνεται πως το πρόστιμο εισηγήθηκαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και είναι αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί βεβαίωσαν το ποσό των 30.000 ευρώ για την κάθε μία από τις χήνες που είχε ο 54χρονος στο αυτοκίνητό του και βρέθηκαν η μία νεκρή και η δεύτερη σε άσχημη κατάσταση.

Το ύψος του προστίμου είναι προκαθορισμένο από το νόμο και προβλέπεται για την κακοποίηση οποιουδήποτε ζώου, εφόσον βεβαιωθούν οι συνθήκες κακοποίησης από τα αρμόδια όργανα.

Οι λιμενικοί απέστειλαν τη πρότασή τους στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου (υπηρεσία γεωργικής ανάπτυξης), η οποία αναμένεται να επικυρώσει και το «τσουχτερό» πρόστιμο.