«Νοσταλγοί του Χίτλερ και του ναζισμού τόλμησαν να λερώσουν με τα άθλια σύμβολά τους το μνημείο του ήρωα κομμουνιστή, δολοφονημένου από το μετεμφυλιακό αστικό κράτος, Νίκου Μπελογιάννη», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Α’ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Κάνει επίσης λόγο για άθλια πράξη των φασιστών, καλώντας το λαϊκό κίνημα «με τη δράση του και την οργάνωσή του να τσακίσει το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οργάνωσης που δημοσιεύει η ιστοσελίδα 902.gr:

«Η ΤΕ Α’ Αθήνας – Γαλατσίου καταγγέλλει τη βεβήλωση, από φασιστοειδή, του μνημείου του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Γουδή, που εκτελέστηκε μαζί με τους συντρόφους του από την αστική τάξη με την κυβέρνηση Ν. Πλαστήρα.

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του ναζισμού, που τόλμησαν δρώντας θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι να λερώσουν το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη, δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και πάνω από 97 χρόνια εξακολουθεί να υπάρχει και να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη Λαϊκή Εξουσία.

Πλανώνται πλάνην οικτράν, εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά, να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά».