Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν 60χρονο στο Αγρίνιο για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ο άνδρας απασχόλησε τις αρχές στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σχετίζεται με διεθνές κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού παιδιών.

Στο σπίτι του 60χρονου, ο οποίος είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα agriniopress.gr. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία πως στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι τέσσερις Έλληνες. Έτσι, ακολούθησαν συλλήψεις με μια εξ αυτών να αφορά τον εν λόγω κάτοικο του Αγρινίου.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ο συλληφθείς φέρεται να «κατέβασε» συνολικά πάνω από 100 αρχεία, ενώ στον υπολογιστή του βρέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες και video με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κατασχέθηκαν, επίσης, πάνω από δέκα κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, usb sticks και άλλες συσκευές τεχνολογίας.

Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία του Αγρινίου με κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του, ενώ σύμφωνα πάντα με τα όσα επικαλείται η ίδια ιστοσελίδα, φέρεται να έχει ομολογήσει.