Ίσως οι Γραφές αναφέρονται συχνά στην «χάρη» που έχουν τα αντικείμενα που άγγιζαν οι Άγιοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους, παρόλα αυτά όμως η εικόνα της πλαστικής παντόφλας είναι αν μη τι άλλο αποκρουστική. Ο λόγος για τις παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσιου οι οποίες με πρωτοβουλία ενός Κύπριου Ιερέα τέθηκαν σε προσκύνημα… κάνοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάρουν φωτιά, αναδημοσιεύοντας την εικόνα μαζί με πλήθος αρνητικών σχολίων…

Δυο πλαστικές παντόφλες βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, τοποθετήθηκαν σε τραπέζι στο Ναό προκειμένου οι πιστοί να τις… προσκυνήσουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιερέα που είχε την ιδέα γι αυτό το ξεχωριστό προσκύνημα στο orthodoxia.info, «επρόκειτο για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα του», ενώ σημείωσε πως αντιδράσεις σημειώθηκαν και στην Κύπρο και πως ο ίδιος κλήθηκε από την Μητρόπολη Λεμεσού, στην οποία ανήκει ο ναός, για εξηγήσεις.

«Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» συμπλήρωσε ο ιερέας ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παΐσιο είχε τεθεί σε προσκύνηση ράσο του δεύτερου.

Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε, ωστόσο ήδη οι αρνητικοί σχολιασμοί είχαν ήδη γίνει…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.