«Υγειονομική βόμβα» τα σκουπίδια στην Τρίπολη

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας προς τον υπουργό Υγείας


ΕΛΛΑΔΑ
12:14
18/03/2015
«Υγειονομική βόμβα» τα σκουπίδια στην Τρίπολη
1
loading

Για «υγειονομική βόμβα» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών της πολιτείας για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Τρίπολη.

Η Τρίπολη έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, μεταφέροντας παράλληλα την απόγνωση των πολιτών και την αγωνία τους, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνει ότι παρά τις πολλαπλές και έντονες κινητοποιήσεις όλων των φορέων της πόλης «η δημοτική, η περιφερειακή και η κεντρική διοίκηση έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα». Και επισημαίνει: «Πλέον συμβιώνουμε με μία "υγειονομική βόμβα", αφ' ενός λόγω του συνεχώς αυξανομένου όγκου και χρόνου παραμονής των απορριμμάτων, αφετέρου διότι από την επόμενη εβδομάδα με την άνοδο της θερμοκρασίας η υπάρχουσα κατάσταση θα λάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα».

Βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους

Στο μεταξύ, τα σκουπίδια συνεχίζουν να σχηματίζουν βουνά στους δρόμους της Τρίπολης, ενώ κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής τους, παρά την έκτακτη ανάγκη, έχει αποδειχθεί ατελέσφορη, με αποτέλεσμα ελάχιστα σκουπίδια να έχουν απομακρυνθεί και το πρόβλημα να παραμένει εντονότατο.

Μετά το νέο αδιέξοδο στην προσπάθεια απομάκρυνσης των σκουπιδιών, αφού η υπηρεσία επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε τις διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα τη σύμβαση με τον ανάδοχο, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου σε συνέντευξή της σήμερα το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε απόλυτη εγρήγορση για να μπορέσει να βρει λύση κι αναζητά διαδικασία».

Εξάλλου, για το μεσημέρι αποφασίστηκε σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης προς αναζήτηση –άμεσα- χώρου για προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών της πόλης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αναστάσης

    Μονο ενας αιρετος ελυσε το προβλημα που διαδεχθηκε, με τα σκουπιδια.ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ -ΓΥΘΕΙΟ.Αυτα ομως μονο στη Μανη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει