Έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση στις Σέρρες

Έλεγχοι στο σημείο που έσπασε το ανάχωμα του Στρυμόνα


ΕΛΛΑΔΑ
15:48
11/03/2015
Έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση στις Σέρρες
loading

«Θα ανοίξουν οι "πόρτες" του θυροφράγματος της Κερκίνης το Σάββατο, υπό τον πλήρη έλεγχο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, μετά από επιτόπιο έλεγχο με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στην περιοχή του Πεθελινού, του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο όπου έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Στρυμόνα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πλημμύρας κατοικημένες περιοχές του συγκεκριμένου δήμου.

Νωρίτερα συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αμέσως τα προβλήματα που προέκυψαν στο νομό, μετά τη συνεχή νεροποντή των τελευταίων ημερών.

Κάτοικοι του Πεθελινού και άλλων χωριών του δήμου Εμμανουήλ Παππά επέρριψαν ευθύνες στην κ. Κόλλια και τον κ. Τζιτζικώστα κάνοντας λόγο για παραμέληση του νομού, ενώ τους επιτέθηκαν φραστικά με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες της αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων.

Στο μεταξύ, οι δήμαρχοι του δήμου Αμφίπολης Κώστας Μελίτος και του δήμου Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα εξέφρασαν φόβους περί πλημμύρας κατοικημένων περιοχών, μετά το άνοιγμα του φράγματος της Κερκίνης.

Στο Πεθελινό, όπου έσπασε το ανάχωμα, βρίσκεται αυτήν την ώρα τεχνικό κλιμάκιο προκειμένου να λάβει αμέσως μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πλημμύρα σε κατοικημένες περιοχές, ενώ ζητήθηκε να παρέμβει και ο στρατός ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία τεχνητού φράγματος με σάκους άμμου που θα συγκρατήσουν το νερό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει