Ανησυχία επικρατεί στον Έβρο για τον φόβο πλημμυρών. Μετά τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα στην κοίτη του Ερυθροπόταμου δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, αφήνοντας ανοιχτά περίπου 25 σημεία κατά το μήκος του ποταμού. Οι κάτοικοι είναι εκτεθειμένοι σε πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές

«Δυστυχώς τα αναχώματα είναι ακόμα ανοιχτά. Δυστυχώς πάλι θα μπει μέσα στις καλλιέργειες το νερό, πάλι θα έχουμε προβλήματα» είπε στο Ράδιο Έβρος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου. Προειδοποίησε τους κατοίκους της κοιλάδας του Ερυθροπόταμου να προσέχουν, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του δήμου για να παραμείνουν ασφαλείς.

Ανησυχία για πλημμύρες στον Έβρο: Πώς θα λυνόταν στο μέλλον το πρόβλημα

Ο δήμαρχος περιέγραψε μία δραματική κατάσταση που παραμένει χρόνια τώρα χωρίς να βελτιώνεται.

«Με καθαρισμό της κοίτης του ποταμού και ένα φράγμα στο Δέρειο, θα λυνόνταν το πρόβλημα για πάντα» είπε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αδράνεια της ΠΑΜΘ και του υπουργείου, διότι «είναι κάτι που συμβαίνει τόσα πολλά χρόνια και ποτέ δεν δόθηκε μια σοβαρή λύση. Ευελπιστούσαμε ότι επειδή ο Έβρος είχε κηρυχθεί όλος ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα είχαν επισπευσθεί οι διαδικασίες, αλλά δεν έγινε τίποτα» είπε.

Ωστόσο ως ένα μικρό βήμα προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση -στο μακρινό μέλλον όμως- αναγνώρισε την πίστωση 2.000.000 ευρώ από το υπουργείο για την τεχνική μελέτη σχετικά με την κατασκευή φράγματος στο Μ. Δέρειο.

Ακούστε τι είπε:

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, Δήμαρχος Διδυμοτείχου

🔴 Οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν, τα ποτάμια στον Έβρο «φουσκώνουν», οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών ανησυχούν για τα αναχώματα, αν καταφέρουν το φετινό χειμώνα να αντέξουν τις πιέσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν οι μεγάλες περσινές καταστροφές και κυρίως να μη θρηνήσουμε και πάλι ανθρώπινες ζωές. Συζητάμε γι’ αυτό με το Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Posted by Ράδιο Έβρος on Tuesday, October 12, 2021