Συνεχίζονται τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία με τις προσπάθειες αυτή τη στιγμή να επικεντρώνονται στο χωριό Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας.

Στο χωριό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστιο κατολισθητικό φαινόμενο με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικίες και τα περίπου 50 άτομα που διαμένουν εκεί.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας έχει κατατεθεί αίτημα για την απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού με εναέρια μέσα, αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος προσέγγισης σε αυτό. «Επικοινωνούμε με τα κινητά τηλέφωνα, με τους κατοίκους και τον πρόεδρο της κοινότητας Κλεπάς και δυστυχώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κατολισθητικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται επικίνδυνο. Τη στιγμή που δεν έχουμε καμία πρόσβαση προς το παρόν κρίναμε αναγκαίο να ζητήσουμε την μεταφορά των κατοίκων με εναέρια μέσα», δηλώνεις στην ιστοσελίδα ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας. Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να γνωρίζουμε αν η μεγάλη αυτή επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων θα γίνει.

Κατά τα άλλα Περιφέρεια και δήμοι επιχειρούν με μηχανήματα σε διάφορα σημεία για να αρθούν οι αποκλεισμοί χωριών και οικισμών σε ορεινή Τριχωνίδα, Βάλτο, Ναυπακτία και αλλού, ενώ όπως έγινε γνωστό έγιναν δεκτά τα αιτήματα για την κήρυξη πέντε δήμων της Αιτωλοακαρνανίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Στο χωριό αναμένεται ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας για τη μεταφορά καταρχήν τεσσάρων ατόμων στη Ναύπακτο, για τους οποίους κρίνεται αναγκαία η μετακίνηση σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια δεν αποκλείεται η εκκένωση να συνεχιστεί.