Στο μικροσκόπιο μπαίνει μια υπόθεση με δύο τουρίστριες στο νοσοκομείο της Σαντορίνης που φαίνεται να είχαν λάβει βεβαίωση αρνητικού rapid test, που ήταν πλαστό.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα άτομα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ, ζήτησε, μέσω επιστολής, διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη καθως είχε γραφτεί λάθος το όνομά του.

«Στη Σαντορίνη στο νοσοκομείο έπεσε στην αντίληψή μας περιστατικό με δύο τουρίστριες που είχαν πάρει βεβαίωση αρνητικού rapid test που υποτίθεται ότι είχε φύγει από το νοσοκομείο. Είχε γίνει κάποιο λάθος στο όνομα στη βεβαίωση, και επικοινώνησαν με τη γραμματεία των επειγόντων, και από εκεί ξεκίνησε το όλο θέμα. Το θέμα είναι ποιος έχει κάνει το τεστ, και από πού έχει χορηγηθεί η βεβαίωση. Έγινε ΕΔΕ και αναμένουμε το πόρισμα. Είχε τη σφραγίδα του νοσοκομείου», εξήγησε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου.

Με επιστολή που απέστειλε η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00. Οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)