Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας βρίσκονται η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους δήμους.

Με θέμα την κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σύσκεψη στην ΠΕ Ηρακλείου υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικής προστασίας, σωμάτων ασφαλείας, τεχνικών υπηρεσιών κ.α.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και η Περιφέρεια Κρήτης είναι σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν. Επίσης, ζητήθηκε και η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι, όπως υπογραμμίστηκε, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στα χιόνια η σε καταιγίδα.

«Έχουμε έναν μόνιμο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τέσσερις- πέντε εργολαβίες για τα κρίσιμα σημεία της Ενότητας του Ηρακλείου και αυτό τον σχεδιασμό κινητοποιούμε για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, αν είναι δυνατόν αμέσως, τα πράγματα, ώστε να μην έχουμε κλεισμένους δρόμους» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης. «Εμείς ευχόμαστε να χιονίσει, θέλουμε να χιονίσει, έχει πολύ ενδιαφέρον και οπτικά, αλλά θα γεμίσουμε και τις δεξαμενές μας με νερό, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στους πολίτες. Εδώ χρειάζεται και η δική τους συμβολή, δηλαδή οι άσκοπες μετακινήσεις είναι επικίνδυνες στα χιόνια. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στα ορεινά, οπωσδήποτε, θα έχουμε πολύ χιόνι. Έτσι λένε όλες οι προβλέψεις, άρα πρέπει να πάρουν και τα δικά τους μέτρα. Οι δήμοι με τους οποίους είμαστε σε άμεση συνεργασία και επαφή παίρνουν τα δικά τους μέτρα, γιατί εμείς θα δώσουμε τη μάχη του κεντρικού οδικού δικτύου. Δεν έχουμε ούτε τον μηχανισμό ούτε τη δυνατότητα να πάμε στις αγροτικές περιοχές, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε, ενδεχομένως, σε δημοτικούς δρόμους. Αν μπορούμε να το κάνουμε και αυτό ταυτόχρονα με τη διάνοιξη των κεντρικών αρτηριών, προφανώς και θα το κάνουμε, δεν θα μείνουμε στο τυπικό. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, γι’ αυτό κάναμε και τη σύσκεψη» πρόσθεσε.