Χιόνι πέφτει σε αρκετές περιοχές της Αττικής από τα ξημερώματα της Τρίτης. Ιδιαίτερα πυκνή είναι η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα από το Μαρούσι και βορειότερα.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Γιώργος Λαμπίρης

Κηφισιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Άγιος Στέφανος, Δροσιά και Πεντέλη πλήττονται περισσότερα αυτή την ώρα και ήδη τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στο δρόμο σε μια προσπάθεια των αρχών να διατηρήσουν καθαρούς και προσβάσιμους τους δρόμους. Οι θερμοκρασίες στις περιοχές αυτές αγγίζουν ή βρίσκονται ακόμα και κάτω από το μηδέν.

Με ιδιαίτερη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το Διόνυσο προς Πεντέλη. Στους λιγότερο κεντρικούς δρόμους η κίνηση είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ σε κάποια σημεία ήδη κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα στην περιοχή της Πεντέλης επικεντρώνεται σε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων. Δυσχέρειες αντιμετωπίζουν κυρίως η συνοικία Γκοτσέζα, η κεντρική πλατεία Αγίας Τριάδος και η πλατεία Χαραυγής.

«Ιδιαίτερα έντονο είναι το φαινόμενο και στο σημείο που βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία της περιοχής, Παίδων και Στρατιωτικό, σε υψόμετρο 500 μέτρων. Ήδη παραγγείλαμε και έχουμε παραλάβει 200 τόνους αλάτι για την αντιμετώπιση του χιονιά, ενώ στους δρόμους βρίσκονται από το πρωί τα συνεργεία του δήμου. Στην περιοχή προς το παρόν κινούνται 7 από τα συνολικά 17 εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος Πεντέλης. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών να καταλάβει ότι δεν γίνεται να καλύπτουμε τα έξοδα για τις υπερωρίες, καθώς και τα έξοδα για την αγορά αλατιού από την τσέπη μας», καταλήγει ο Δημήτρης Στεργίου.