Πρόστιμα ύψους 15.600 ευρώ επέβαλλες οι αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων της περασμένης εβδομάδας στην αγορά της Αττικής για την καταπολέμηση του παρεμπορίου. Παράλληλα, κατάσχεσαν περισσότερα από 1.400 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα εκτατοντάδες τεμάχια πωλούνταν από e-shops και δεκάδες κιλά οπωρολαχανικών, τα οποία στερούνταν των νόμιμων παραστατικών.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου περιγράφεται ως ακολούθως:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 28.06.2021 έως και 04.07.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 111 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία Αθήνας, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική.
  3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.600 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017), του ν. 4712/2020 που αφορά σε Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
  4. Κατασχέθηκαν 1.439 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 1.409 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) και 31 κιλά οπωρολαχανικών, τα οποία στερούνταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.