Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί εκ νέου σήμερα Τετάρτη 16/6 η χώρα, καθώς το βράδυ ψηφίζεται στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο, με τον δημόσιο τομέα να παραλύει, ενώ η ΓΣΕΕ συμμετέχει με στάση εργασίας, όπως και τα Μέσα Μεταφοράς και οι Ενώσεις του Τύπου.

Στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, για την οποία έχει απευθύνει κάλεσμα και το ΠΑΜΕ, συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, με τα συνδικάτα να προχωρούν σε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αρχικά οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) είχαν αποφασίσει 24ωρη απεργία, ωστόσο αποφασίστηκε πως οι συρμοί θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί, όπως ισχύει επίσης για τον ηλεκτρικό και το Τραμ.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα λειτουργήσουν

  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα, Τετάρτη, από τη 13:00 έως 17:00 η Θεσσαλονίκη, καθώς το Συνδικάτο Εργαζόμενων θα συμμετάσχει στη στάση εργασίας που κήρυξε το ΕΚΘ. Οι λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Τετράωρη παντραπεζική πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:15 έως τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε για σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Παράνομη έως τις 10 η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Η απεργία κρίθηκε παράνομη χθες αργά το απόγευμα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των μέσων μεταφοράς, μέχρι τις 10 το πρωί.

Η ΑΔΕΔΥ μετά τις πιέσεις για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων είχε ήδη εξαιρέσει τους εκπαιδευτικούς από την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετέθεσαν τις στάσεις εργασίας τους.

Εν τω μεταξύ, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η απεργία των ναυτεργατών, οι ίδιοι όμως επιμένουν και καλούν σε περιφρούρηση των πλοίων. «Να μη λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Διπλές συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου

Στις 10.30 στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος στις 5.μ.μ.

Τη σκυτάλη θα πάρει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 6.μ.μ. στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τέλος συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΕΣΗΕΑ: 4ωρη στάση εργασίας στον Τύπο

Τετράωρη στάση εργασίας κατά της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, κήρυξε για σήμερα η ΕΣΗΕΑ, για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών καλεί σε στάση από τις 14:00 έως τις 18:00.