Κανονικά θα συνεχιστεί η επιχείρηση εγκλωβισμού του Σήφη, στο φράγμα Ποταμών, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν εννέα Κρητικοί, οι οποίοι ζητούν να σταματήσει η επιχείρηση παγίδευσης και να παραμείνει ο κροκόδειλος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο στο φράγμα.

Η κύρια εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε για τις 10 Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Την ίδια ώρα η δημοτική Αρχή Αμαρίου με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προτείνει να φιλοξενηθεί ο Σήφης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κοντά στο φράγμα, εφόσον υπάρξει επιστημονική διαβεβαίωση ότι ο κροκόδειλος μπορεί να συνεχίσει να ζει εκτός του φυσικού του περιβάλλοντος: «Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να συμπληρωθεί με χώρο παρατηρητηρίου, προβολής και ενημέρωσης της άγριας πανίδας της περιοχής Αμαρίου, κάτι που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες καταστάσεις εγκατάλειψης ζώων και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των επισκεπτών του».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.