Με μεγάλη υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους αυτή την ώρα καθώς λόγω των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων. Αρκετοί οδικοί άξονες έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά, μιας και οι οδηγοί τους επέλεξαν να κινηθούν αναγκαστικά με τα αυτοκίνητα αφού τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν τραβήξει χειρόφρενο. (Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και τραμ όλη την ημέρα και τα λεωφορεία θα σταματήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, κυρίως στο ύψος των Τριών Γεφυρών, στην Κηφισίας, τη Μεσογείων και την Κατεχάκη, στη βασιλέως Κωνσταντίνου, στη βασιλίσσης Σοφίας, στη βασιλίσσης Αμαλίας, στην Ηλιουπόλεως, στην παραλιακή κατά τμήματα και στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, λόγω της κίνησης τώρα, ένας οδηγός αυτή την ώρα εάν ξεκινήσει από το Φάληρο για να πάει στο Μαρούσι θα χρειαστεί στην καλύτερο περίπτωση 47 λεπτά, από τη Γλυφάδα στο Σύνταγμα 30 λεπτά, καθώς θα βρει κίνηση όσο πλησιάζει προς το κέντρο μιας και η Βουλιαγμένης έχει καλή ροή, και από την Καλλιθέα στην Ομόνοια 19 λεπτά.

Γλυφάδα – Σύνταγμα
Η κατάσταση σε κεντρικούς δρόμους αυτή τη στιγμή

Εννοείται πως σε λίγη ώρα από τώρα, τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, θα αρχίσουν να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί.