Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθησαν στο Γαλάτσι και στο Ν. Κόσμο τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 15, 16, 19 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση»από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει «εγκληματική οργάνωση, η οποία βραδινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εισερχόταν σε καταστήματα, είτε με θραύση του ομφαλού της κλειδαριάς είτε με θραύση των γυάλινων εισόδων τους και αφαιρούσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη», όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαπράξει είκοσι δύο κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων στις περιοχές του Αλίμου, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, των Πατησίων και στην περιοχή του Γαλατσίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ συμπληρώνει ότι “σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων που θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφάλειας ΝΑ Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες”.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.