Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιβολής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, αναδείχθηκε ξεκάθαρα ο ρόλος της τεχνολογίας στη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων που αποτελούν και τον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Καθώς οι ΜμΕ έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη μέρα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί σαφέστατα το πρώτο βήμα. Δεν έχουν όμως όλες οι επιχειρήσεις ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες την ίδια επαφή με την τεχνολογία, με αποτέλεσμα αφενός να μην ξέρουν από πού να ξεκινήσουν και με ποιον να συνεργαστούν και αφετέρου να έχουν σημαντικές ελλείψεις σε ψηφιακές δεξιότητες. 

Με στόχο να βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα παραπάνω προβλήματα και να μπουν δυναμικά στη μετά-COVID εποχή, η Mastercard δημιούργησε την πλατφόρμα Digital Doors. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν «κόμβο» ο οποίος παρέχει στους ιδιοκτήτες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ψηφιακά εργαλεία και λύσεις, καθοδήγηση αλλά και πρόσβαση σε μία σειρά από υπηρεσίες, με στόχο την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την επιτυχημένη «είσοδό» τους στον ψηφιακό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η Mastercard προχώρησε σε μία σειρά από συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο τους, εξασφαλίζοντας είτε τη δωρεάν παροχή, είτε προνομιακές τιμές, σε συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες που καλύπτουν τα σημαντικότερα τμήματα του επιχειρείν, όπως για παράδειγμα το e-commerceτο marketingκ.ά. 

Η πλατφόρμα Digital Doors προσφέρει ολιστική υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού εκτός από τις ψηφιακές υπηρεσίες, δίνει πρόσβαση και στην απαραίτητη εκπαίδευση για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους

Προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες – αποκλειστικές παροχές σε προνομιακό κόστος

Η πλατφόρμα Digital Doors έχει σκοπό να φέρει τους ιδιοκτήτες ΜμΕ σε επαφή με μια σειρά από ειδικούς στο χώρο του ψηφιακού επιχειρείν και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής τους. Μέσα από τις προηγμένες υπηρεσίες επιλεγμένων ελληνικών εταιρειών οι ιδιοκτήτες ΜμΕ θα μπορέσουν να: 

  • δημιουργήσουν ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα,
  • μπουν δυναμικά στα κοινωνικά δίκτυα, 
  • σχεδιάσουν και πραγματοποιήσουν επιτυχημένες ψηφιακές καμπάνιες
  • δημιουργήσουν αποτελεσματικές διαφημίσεις σε Google και Facebook και πολλά άλλα. 

Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας, είναι διαθέσιμο συμβουλευτικό περιεχόμενο που αφορά την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και σε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει ένα ιδιοκτήτης ΜμΕ για τις ψηφιακές πληρωμές.

Δωρεάν ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων για ΜμΕ

Η εξάπλωση της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για πολλές επιχειρήσεις αλλά και για εμάς τους ίδιους, αφού ό,τι σήμερα φαντάζει απαραίτητο ή αυτονόητο, μέχρι εχθές δεν υπήρχε καν στον «χάρτη» των δεξιοτήτων μας.

Παράλληλα, η ίδια η αγορά είναι πολύ πιο απαιτητική από τις επιχειρήσεις. Πριν μερικά χρόνια αρκούσε να μπορεί κανείς να βρει μία επιχείρηση στο Google ή αυτή να εμφανίζεται «ψηλά» στις αναζητήσεις, αλλά πλέον αυτό έχει ξεπεραστεί και είναι μόνο ένα κομμάτι της ψηφιακής παρουσίας της. 

Τα ψηφιακά κανάλια έχουν πολλαπλασιαστεί και για να είναι μία επιχείρηση «ορατή» θα πρέπει να φτάσει η ίδια στους πελάτες της και όχι να την βρουν εκείνοι – κάτι που επίσης θα πρέπει να γίνεται με εύκολο τρόπο. 

Για παράδειγμα, μία επιχείρηση θα πρέπει να έχει οργανωμένη και δομημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Τι σημαίνει όμως αυτό και πώς θα επιτευχθεί; Πώς μπορεί να χτιστεί μια σωστή multi-channel διαδικτυακή παρουσία; Πώς θα ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα ή τη σελίδα στο Facebook μίας επιχείρησης η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών; 

Σε όλα αυτά και άλλα ερωτήματα απαντούν οι ειδικοί του εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκινά η Mastercard με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνοποσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ). Πρόκειται για μια σειρά δωρεάν εξ αποστάσεως μαθημάτων που έχουν σκοπό να βοηθήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους με βασικό στόχο να βελτιώσουν την εμπειρία και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους. Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 12 ωρών το καθένα και ξεκινούν στις 7 Ιουνίου. Μπορείτε να εγγραφείτε τώρα συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ.  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, είτε έχουν επαφή με την τεχνολογία, είτε όχι.  Όλοι όσοι ασκούν κάποιου είδους επιχειρηματική δραστηριότητα – σε οποιονδήποτε κλάδο – μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα και κατόπιν να τα κάνουν πράξη με τη βοήθεια των συνεργατών του προγράμματος Digital Doors.
Μην χάνετε χρόνο λοιπόν. Εάν έχετε μία μικρομεσαία επιχείρηση ή είστε ελεύθερος επαγγελματίας, ανοίξτε τις «ψηφιακές πόρτες» που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το επόμενο βήμα, να εξελιχθείτε στον κλάδο σας, για να βρίσκεστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Το όπλο σας είναι – και πρέπει να είναι – η τεχνολογία. Επωφεληθείτε από το πρόγραμμα Digital Doors της Mastercard και όλες οι πόρτες θα είναι… ανοιχτές!