Συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα έχουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου, με στόχο την εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας. Η πρώτη τριμερής συνάντηση έγινε το 2013, στο περιθώριο της Υπουργικής Εβδομάδας της ΓΣ του ΟΗΕ.

Σύμφωνα, με διπλωματικές πηγές, έπειτα από την συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Αιγύπτου, Ιωάννη Κασουλίδη και Σαμέχ Σούκρι, αντίστοιχα, θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο θα γίνεται αναφορά στη συνεργασία των τριών χωρών σε διάφορους τομείς, καθώς επίσης και σε «κοινές θέσεις» για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή (Κύπρος, Συρία, Γάζα, Λιβύη). Τη συνεργασία των τριών χωρών στηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Της τριμερούς συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον αιγύπτιο ομόλογό του, κατά την οποία θα συζητηθούν διμερή θέματα και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.