Αδιέξοδο στη μεταφορά των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία

Απέσυραν τις προσφορές τους για το διαγωνισμό οι λεωφορειούχοι


ΕΛΛΑΔΑ
22:46
25/09/2014
Αδιέξοδο στη μεταφορά των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία
1
loading

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τους λεωφορειούχους να καταθέσουν προσφορές για το σύνολο των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στα σχολεία.

Ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, ωστόσο οι μεταφορείς απέσυραν τελικά τις προσφορές τους, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για την κάλυψη των αναδρομικών δύο μηνών.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε νέες, μαζικότερες κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και καθηγητών, κυρίως στα σχολεία δήμων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μεταφορές (Θέρμης, Θερμαϊκού και Λαγκαδά).

Ήδη, χθες, στο δήμο Θέρμης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα της μεταφοράς και σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του μετέβη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση του διαγωνισμού κατάθεσης προσφορών από τους λεωφορειούχους για την κάλυψη των δρομολογίων.

Οι Σύλλογοι Γονέων των τριών δήμων είναι αποφασισμένοι, τις επόμενες μέρες, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους σε κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση εξέλιξη στο θέμα.

Στο μεταξύ, μαθητές των γυμνασίων και λυκείων Ασσήρου, Δρυμού και Λαγκαδά, με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών και των συλλόγων γονέων, πραγματοποίησαν το πρωί πορεία στην παλιά εθνική οδό προς το Κιλκίς, στον κόμβο της Λητής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα της μεταφοράς στα σχολεία τους.

Στις περιοχές αυτές, περίπου το 50% των μαθητών μετακινείται με λεωφορεία λόγω των μεγάλων αποστάσεων από τα σχολεία, ωστόσο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένει άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς τους. Στο γυμνάσιο και λύκειο Ασσήρου, οι μαθητές πραγματοποίησαν διήμερη κατάληψη για το ίδιο ζήτημα, όπως και σε δύο γυμνάσια στο δήμο Θέρμης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τασος Καποιος

    Να αναλάβουν την μεταφορά τα λεωφορία των ΜΑΤ μετά την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονικης απέδειξαν ότι μπορούν....4000 αστυνομικούς μετακινήσανε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει