Πληθαίνουν οι καταγγελίες για όσα φαίνεται πώς γίνονταν στο γηροκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΪ, η έρευνα που αφορά τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας περιλαμβάνει περισσότερους από 70 θανάτους ηλικιωμένων, με επτά πρώην εργαζομένους να έχουν καταθέσει για το θέμα.

Μάλιστα, στους ισχυρισμούς των πρώην εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες και κλοπές, έρχονται να προστεθούν και συγγενείς των τροφίμων.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τόσο πρώην εργαζόμενοι όσο και συγγενείς έχουν καταγγείλει παράνομη χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους ηλικιωμένους για να είναι ήσυχοι.

Παράλληλα, η Εισαγγελία φέρεται να ερευνά και μία μεταβίβαση ακινήτου ηλικιωμένου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ύποπτη».

Υπενθυμίζεται ότι πρώην εργαζόμενος είναι αποκαλύψει μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ότι υπήρξαν κλοπές χρυσαφικών και χρυσών δοντιών, ενώ μία άλλη γυναίκα που εργαζόταν στον οίκο ευγηρίας ισχυρίστηκε ότι είδε ηλικιωμένο να χάνει τη ζωή του έπειτα από βίαιο τάισμα.

Πάντως, ο δικηγόρος του γηροκομείο Χανίων απορρίπτει οποιαδήποτε κατηγορία, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατους» και «ψευδείς» ισχυρισμού, ενώ τονίζει ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για να απαντήσουν με αυτά και όχι κατά φαντασία».