Σοκ έχουν προκαλέσει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν σε γηροκομείο στα Χανιά, στο οποίο μέσα σε 15 μήνες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 68 άνθρωποι.

Πρώην εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας προχώρησαν σε απίστευτες καταγγελίες, κάνοντας λόγο για χτυπήματα, ασιτία, κλοπή χρυσαφικών και χρυσά δόντια.

 «Είχαν έλλειψη φαγητού γι αυτό οι περισσότεροι δεν είχαν τόσα κιλά. Έμπαιναν με περισσότερα κιλά και μετά πάθαιναν ασιτία. Δεν έβγαζαν τρόφιμα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν μελανιές και χτυπήματα ερχόταν συγκεκριμένο γραφείο τελετών. Ήμουν μπροστά όταν τους χτυπούσαν και βοηθοί και νοσηλευτές κανονικοί και το γνώριζε η ιδιοκτήτρια γιατί υπήρχαν κάμερες», ανέφερε μεταξύ άλλων πρώην εργαζόμενος στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δεν πήγαινε γιατρός στο γηροκομείο για να ελέγξει όσους ηλικιωμένους πέθαιναν.

«Ξέρω ότι αφαιρούσαν τα χρυσαφικά με πρόφαση να τα φυλάξουν και μετά έλεγαν ότι τα έχασαν οι ίδιοι τρόφιμοι και χάνονταν μασέλες με χρυσά δόντια», πρόσθεσε ο πρώην εργαζόμενος, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιοκτήτρια έλεγε σε συγγενείς γυναίκας που είχε πεθάνει ότι είναι μια χαρά.

Μία γυναίκα που εργαζόταν στο εν λόγω γηροκομείο προέβη σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν οι ηλικιωμένοι.

Μέσα από το zarpanews.gr, η πρώην εργαζόμενη έκανε λόγο για βίαιο τάισμα που σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούσε στον θάνατο, για δεμένους ηλικιωμένους και για εφιαλτικές στιγμές που ζούσαν ορισμένοι ηλικιωμένοι όταν τους καθάριζε προσωπικό χωρίς εξειδίκευση.

«Γιατρός ερχόταν δύο φορές την εβδομάδα από μια ώρα το πολύ, δεν άγγιζε, έβλεπε από μακριά και έφευγε. Άνθρωποι κλαίγανε, πολλές φορές μου ζητούσαν εγώ να του πω κάτι. Εγώ τους γυρνούσα και του έδειχνα τις πλάτες τους, να δει το δέρμα τους και τότε μόνο έδινε καμιά κρέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων η γυναίκα, ενώ αποκάλυψε ότι πριν απολυθεί της ζήτησαν να παραιτηθεί και να υπογράψει δήλωση απορρήτου, καθώς την χαρακτήρισαν ως «γλωσσού».

Από την πλευρά του το γηροκομείο διαψεύδει τις καταγγελίες, με τον δικηγόρο του να τις χαρακτηρίζει «ανυπόστατες» και «ψευδείς», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για να απαντήσουν με αυτά και όχι κατά φαντασία».