Σαρωτικούς όσο και στοχευμένους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 219 άτομα, εκ των οποίων 154 Έλληνες και 65 αλλοδαποί, καθώς και σε 128 οχήματα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ προσήχθησαν 49 άτομα (30 Έλληνες και 19 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν ένα άτομο για διακεκριμένη κλοπή, τέσσερα για παραβάσεις του ΚΟΚ, εννέα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Παράλληλα εξιχνιάστηκε, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε Ιερό Ναό στη Σπάρτη Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός 17χρονου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 35 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 19 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τρείς παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.