Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Ανησυχία επικρατεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας καθώς την περασμένη Πέμπτη εισήχθησαν δύο ασθενείς για χειρουργείο οι οποίοι ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό σύμφωνα με το rapid test που έκαναν και… θετικοί μετά το μοριακό.

Συγκεκριμένα με την είσοδο των ασθενών στο νοσοκομείο, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λήφθηκαν rapid test, τα οποία βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια, όταν εισήχθησαν στη Χειρουργική Κλινική, λήφθηκαν και μοριακά τεστ.

Τα αποτελέσματα των μοριακών δεν βγήκαν την Παρασκευή, όπως γίνεται συνήθως, αλλά το πρωί του Σαββάτου, τη στιγμή που τα χειρουργεία στην Αμαλιάδα γίνονται Τρίτη και Παρασκευή αναφέρει η ΕΡΤ. Ο υπεύθυνος γιατρός δεν περίμενε τα τεστ PCR αλλά προχώρησε κανονικά στη διαδικασία των επεμβάσεων.

Οι δύο ασθενείς, ένας άντρας και μια γυναίκα, που νοσηλεύτηκαν κανονικά-τουλάχιστον ο ένας- και με άλλους ασθενείς στον ίδιο θάλαμο, στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο, ύστερα από χειρουργείο κοίλης και χολής.