«Η κυβέρνηση εξαθλιώνει τους ασφαλισμένους»

Τα φάρμακα οδηγούνται σε αφανισμό, τονίζουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι


ΕΛΛΑΔΑ
13:34
17/07/2014
«Η κυβέρνηση εξαθλιώνει τους ασφαλισμένους»
2
loading

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαθλιώνει τους ασφαλισμένους, εφαρμόζοντας για πολλοστή φορά την ανάλγητη πολιτική της τρόικα, αυξάνοντας συνεχώς την συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων τους», καταγγέλλουν σε κοινή δήλωσή τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αρκετών περιοχών της χώρας.

Όπως σημειώνουν, οι ασφαλισμένοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα φάρμακα τους και αναγκάζονται να διακόψουν αυτοβούλως την θεραπεία τους και να παραβλέψουν τις οδηγίες των γιατρών τους θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.

Προσθέτουν ακόμη ότι «η συνεχής αυτή αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακά τους δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρή ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι τα φαρμακεία οδηγούνται σε αφανισμό και εκτιμούν ότι η κυβέρνηση «προφανώς εκτελεί αποκλειστικά και μόνο τις εντολές της τρόικας αδιαφορώντας για τις στοιχειωδέστερες ανάγκες για υγεία και φάρμακα του Έλληνα πολίτη».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, καθώς και αυτοί των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar zoro999

    σιγα μην μαζευτουμε καλοκαιριατικα εξω απο την βουλη με τετοια ζεστη ασε που θα λιωσουν και τα παγακια του φρέντο ασε που θα ερθουν και τα ματ θα βαρανε, απαπαπα καλυτερα απο το σπιτι να φωναζουμε α και κλειστε τα παραθυρα μην ενοχλουμε και τουσ γειτωνεσ ενταξει?

  2. avatar Dimitris

    Ή να μαζευτούμε ΟΛΟΙ έξω απ τη βουλή ή να σκάσουμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει